Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Velkommen til Abelia: NORBIT

Velkommen til Abelia: NORBIT

Nyhet, Medlemscase

Publisert

#205

Per Jørgen Weisethaunet, Group CEO i NORBIT

I serien “Velkommen til Abelia” stifter vi bekjentskap med nye medlemmer. Denne gang er det en trønderbedrift med globale ambisjoner.

Hvem er dere? 

NORBIT er et norsk teknologiselskap med fokus på skreddersøm av teknologi til utvalgte nisjemarkeder. Utvikling av ny teknologi og nye produkter skjer i stor grad i Trondheim, mens produksjon skjer på Røros og i Selbu. NORBIT har kontorer/datterselskaper i 12 land spredd rundt om på globusen.

Hva driver dere med? 

NORBIT har pr i dag virksomhet i tre forskjellige forretningsområder, nemlig Oceans, Intelligent Traffic Systems og Product Innovation & Realization.  Kjernekompetanse innenfor elektronikk og Software benyttes til å ta frem løsninger som selges innenfor disse forretningsområdene.

Hva er interessant å vite om dere? 

Vi ble etablert i 1995 og er i dag et teknologiselskap som har klare ambisjoner om videre vekst og utvikling.

Hvilke prioriteringer og utfordringer har dere fremover? 

Med fokus på teknologi som gjør livet enklere for de som skal bruke den, er det alltid nye ting å ta tak i. Vi lanserte nylig en ny Sonar som brukes for kartlegging og overvåking av ting under vann.  Vi ser at vi har lyktes med å bygge opp et godt globalt markedsapparat for denne type teknologi.
Dette markedsapparatet kan selge flere produkter enn de vi har pr i dag. Vi har derfor fokus på å utvide produktporteføljen.

Hvorfor ble dere medlemmer av Abelia?

Produksjonsdelen av selskapet har vært NHO medlemmer i mange år. Når vi fikk nedstengning på grunn av Corona i mars var det veldig nyttig å kunne henvende seg til NHO Trøndelag sin leder Tord Lien, og sikre at NHO var på ballen for å påse at internasjonal varetransport ble opprettholdt. Med 80% eksport, og høy andel av import av råvarer, er dette avgjørende for oss. I denne sammenhengen valgte vi å melde inn resten av virksomheten vår i Abelia.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: