Norges 50 fremste tech-kvinner header

Logoen til Norges 50 fremste tech-kvinner Foto: Kilian Munch

Årets liste

Se de 50 tech-kvinnene som ble hyllet i årets kåring

 Norges 50 fremste tech-kvinner

Siden 2017 har Abelia og ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for mangfold i tech kåret Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i Norge.

Alle som identifiserer seg som kvinne kan kan kåres, uavhengig av sektor eller rolle. Les mer om kriteriene nedenfor. 

Bilde fra sendingen av norges 50 fremste tech kvinner av tre kvinner fire kvinner som sitter i studio og snakker sammen, med logoen for norges 50 fremste tech-kvinner i bakgrunnen

Foto: Ilja C. Hendel

Kriterier

✔️ Norges 50 fremste tech-kvinner skal synliggjøre bredden av dyktige og ledende kvinner som arbeider med teknologi. Abelia og ODA-Nettverk ønsker derfor at du nominerer kvinner som jobber på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

✔️ Vi er på jakt etter de dyktigste tech-kvinnene på tvers av alle sektorer og bedrifter, det eneste absolutte kriteriet er at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. Juryen ønsker å sette fokus på mangfold i utvidet forstand, og oppfordrer til å nominere kvinner som har ulike perspektiv, identitet, erfaringer eller uttrykk. Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner.

✔️ Ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye og “up and coming” har juryen valgt å legge inn et skille der de som allerede er har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Bilde av Guri Melby under Norges 50 Fremste Tech-kvinner 2022
Fylles ut

Hvordan fungerer kåringen?

Etter den åpne nominasjonsprosessen, blir de 50 kårede valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. Juryen bruker nominasjonsteksten som hovedgrunnlag for å velge ut de 50 kvinnene som skal stå på listen. En god begrunnelse er avgjørende for juryens vurdering. Nominasjonen bør vektlegge: 

● Hvordan kandidaten utmerker seg på teknologiområdet.

● Konkrete bidrag/initativer/prestasjoner.

● Motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi.

Bilde av Marilena Stenset