Norges 50 fremste tech-kvinner header

Årets liste

Se de 50 tech-kvinnene som ble hyllet i årets kåring

 Norges 50 fremste tech-kvinner

Siden 2017 har Abelia og ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for mangfold i tech kåret Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i Norge.

Alle som identifiserer seg som kvinne kan kan kåres, uavhengig av sektor eller rolle. Les mer om kriteriene nedenfor. 

Foto: Ilja C. Hendel

Kriterier

✔️ Norges 50 fremste tech-kvinner skal synliggjøre bredden av dyktige og ledende kvinner som arbeider med teknologi. Abelia og ODA-Nettverk ønsker derfor at du nominerer kvinner som jobber på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

✔️ Vi er på jakt etter de dyktigste tech-kvinnene på tvers av alle sektorer og bedrifter, det eneste absolutte kriteriet er at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. Juryen ønsker å sette fokus på mangfold i utvidet forstand, og oppfordrer til å nominere kvinner som har ulike perspektiv, identitet, erfaringer eller uttrykk. Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner.

✔️ Ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye og “up and coming” har juryen valgt å legge inn et skille der de som allerede er har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Hvordan fungerer kåringen?

Etter den åpne nominasjonsprosessen, blir de 50 kårede valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. Juryen bruker nominasjonsteksten som hovedgrunnlag for å velge ut de 50 kvinnene som skal stå på listen. En god begrunnelse er avgjørende for juryens vurdering. Nominasjonen bør vektlegge: 

● Hvordan kandidaten utmerker seg på teknologiområdet.

● Konkrete bidrag/initativer/prestasjoner.

● Motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi.

  • Karoline Løvall
  • Prosjektleder
Bilde av Marilena Stenset