Grafikk for norges 50 fremste tech-kvinner

Jury 2023 🌟

Administrerende direktør i Abelia, Øystein Eriksen Søreide er for fjerde år juryleder for kåringen.

Med seg i juryen har han med seg representanter fra forskjellige deler av bransjen.

Kristine Dahl Steidel er administrerende direktør i Microsoft Norge. Steidel har jobbet i VMware de siste 16 årene og hun har hatt flere ledende stillinger, blant annet som landssjef i VMware Norge, regionsdirektør for Norden og Baltikum. Hun kom sist fra stillingen som Vice President for VMwares digitale arbeidsflater i Europa, Midtøsten og Afrika. Steidel har tidligere jobbet for teknologiselskaper som Cinet, Merkantildata (ATEA) og WM-data i Norge. Steidel er utdannet ved UiO og Handelshøyskolen BI.

  • Sumeet Singh Patpatia
  • Global Head of Diversity, Inclusion & Belonging at Schibsted
  • Sumeets LinkedIn

Sumeet Singh Patpatia er Schibsteds Global Head of Diversity, Inclusion & Belonging. Han er i Oslo byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester samtidig som han sitter i styret for IMPACT Norway. Han har tidligere jobbet i Ramboll, Telenor, NRK og aftenposten. Patpatia er utdannet ved Hult International Business School og Handelshøyskolen BI.

Gunn Severinsen har sittet i ledelsen til ODA-Nettverk siden 2017, men har vært involvert i organisasjonen siden 2011. Severinsen er CEO i Squeed, og har jobbet i Sysco, Itera og Computas tidligere. Hun har en mastergrad i Design & communication management fra Copenhagen Business School. 

Øystein Eriksen Søreide er administrerende direktør i Abelia. Han har tidligere vært bydelsdirektør i Bydel Grorud. Før dette var Søreide byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune (H). Han har jobbet flere år i industribedriften O. Mustad & Søn, hvor han blant annet var markedsdirektør for EMEA-regionen. Søreide har også vært markedsdirektør i flere ideelle virksomheter - UNICEF Norge, CARE Norge og SOS-barnebyer. Fra 2002 til 2008 var han sjefsekretær i Oslo Høyre. Øystein E. Søreide er utdannet ved Norges Markedshøyskole og Handelshøyskolen BI.

Mariann Hornnes er direktør i Direktoratet for e-helse. Hun har nærmere 30 års erfaring fra drift, forvaltning og utvikling av IKT- og andre virksomhetskritiske teknologiløsninger. Hun har innehatt lederroller i ulike selskap på alle nivå, nå sist som administrerende direktør og vært øverste teknologiansvarlige i flere selskap med behov for 24/7-tilgjengelighet på sine løsninger og sterke sikkerhetskulturer.

Karl Thomas Reinertsen er Head of Capgemini Invent i Norge. Reinertsen startet sin karriere i Ernst & Young i 1996, ble med inn i det som da ble kalt Capgemini Ernst & Young og deretter bare Capgemini. Reinertsen er utdannet ved University of Warwick og Handelshøyskolen BI.

Anne Grethe Solberg er en norsk sosiolog, forsker, lederutvikler og bedriftsrådgiver. Hun tok ph.d. med en avhandling om kjønn og ledelse i 2012. I 2012 ble hun også kåret til årets konsulent, og kom på delt andreplass i Constantinus International i USA. Solberg har vært ansatt i ISCO Group, Hartmark og Ernst & Young Consulting og Capgemini. Hun driver i dag egen næringsvirksomhet, Gender Balance, og er tilknyttet flere forskningsinstitutter. Solberg er utdannet ved UiO.

Maria Letizia Jaccheri er en italiensk-norsk informatiker. Hun er professor ved Instituttet for datateknologi og informatikk ved NTNU i Trondheim, og professor ved UiT. Hun har tidligere jobbet som forsker ved Politecnico di Torino. Jaccheri fikk i 2021 Oda Awards Woman for hennes arbeid med å få flere kvinner til å velge teknologifag. Hun har en mastergrad i informatikk fra Università di Pisa, og en ph.d. i programvareutvikling fra Politecnico di Torino. 

Anette Roll Richardsen er CEO hos Watchcom Security Group og har jobbet i konsernet i snart ni år. Richardsen ble anerkjent som en av Europas 50 fremste kvinner innen cybersikkerthet i 2019 og har tidligere jobbet i DORMA Norge og Liva Bil AS. Hennes utdannelse er fra Mälardalens Högskola i Sverige.

Line Henriette Holten er en tidligere politiker for KrF, og har jobbet i både Arbeids- og sosialdepartementet og helsedepartementet. Hun var stortingsrepresentant fra 2005 til og med 2017. Holten startet i 2018 som direktør for safmunnspolitikk i Tekna, men har siden utgangen av 2018 vært generalsekretær for foreningen. Holten er utdannet ved Det Teologiske Menighetsfakultet.