Innsikt om rådgivernæringen

Rådgivernæringen skaper nye jobber, løser samfunnsutfordringer og bidrar til bedre offentlige tjenester og velferd.

Rådgivere jobber med offentlige og private virksomheter over hele landet, og er med sine 130 000 ansatte en av de større næringene i Norge. Rådgivere leverer tjenester innenfor IT, design, cybersikkerhet, ingeniørtjenester, bedriftsrådgivning, kommunikasjon og mye, mye mer.

  1. Rådgivere bygger kompetanse

    Verken kunder eller konsulenter tror at redusert bruk av innleie vil føre til en stor økning i faste ansettelser hos kundene. Det kommer fram i en ny rapport om rådgivernæringen som ble lansert i denne uken.

  2. Manglende forutsigbarhet rammer rådgivernæringen

    NHOs medlemsundersøkelse viser en relativt stabil markedssituasjon og stabile markedsutsikter for rådgivernæringen. Samtidig tyder tallene på at bransjen opplever flere hindre for videre vekst og ekspansjon, blant annet lite forutsigbare rammevilkår.

  3. Strålende, Støre!

    Regjeringen strever på meningsmålingene og har i den anledning gjort endringer i staben som forhåpentligvis skal bedre resultatene. Statsministeren gikk til næringslivet for å finne ny statssekretær og valgte den han mente var best til oppgaven, skriver Tore Frellumstad.

Foto: Ilja C. Hendel.

Faktaorientert mening

Kutt i bruk av konsulenter og rådgivere blir ofte mål heller enn middel. Det er usunt. I et land med kronisk kompetanseunderskudd er vi avhengige av kompetansespredningen fra konsulenter.

Lurer du på noe? Kontakt oss!