Sommerhilsen fra Abelia

Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Sommeren 2021 er endelig her, og det er snart halvannet år siden koronakrisen slo inn over både landet og resten av verden. Arbeidsdagene hos oss og våre medlemmer har ikke vært de samme siden.

Videomøter, hjemmekontor, mindre reising og fysisk distansering har blitt den nye normalen for de fleste, men heldigvis ser vi det som forhåpentligvis er lyset i enden av tunnelen, og mange har allerede fått, eller er i ferd med å få sitt første sprøytestikk med vaksine.

Forhåpentligvis normaliserer mye seg fremover, mens andre ting har kanskje blitt den nye normalen? Jeg tror for eksempel at utstrakt bruk av digitale verktøy, videomøter og trolig mer hjemmekontor har kommet for å bli for svært mange, også etter pandemien.

Hva har så vært Abelias rolle oppi dette?

For det første har vi fått spille en rolle som rådgiver og kunnet gi en viss grad av trygghet for medlemmene. Våre advokater håndterer fortsatt flere saker for våre medlemmer, enn de gjorde før koronakrisen.

Spørsmålene om hvordan man som arbeidsgiver håndterer situasjonen har vært mange. Tilbakemeldingene viser at svarene har vært gode. Mens det tidig i krisen kom mange spørsmål om permitteringsregler etc. er det nå mer spørsmål om hvordan vi kan komme oss tilbake til hverdagen, og hvordan regler for eksempelvis hjemmekontor skal eller bør formaliseres. Dette er gode og nødvendige spørsmål som understreker vårt mål om å gjøre dere til best mulig arbeidsgivere for deres ansatte.

For det andre så vi tidlig hvor viktig det er å holde hjulene i gang. Derfor jobbet vi for best mulige rammevilkår for våre medlemmer, og for at offentlig aktivitet ikke skal stanse opp.
Den jobben er langt fra ferdig, selv om vaksineringen av befolkningen nå er godt i gang.

I vår dialog med regjering og Storting har vi vært opptatt av å sørge for at tiltakene treffer kunnskaps- og teknologibedriftene. På mange områder har myndighetene vært lydhøre, mens på noen områder viste det seg utfordrende. Enkelte bransjer har dessverre falt mellom to stoler, og det har vært vanskelig å få politikerne til å finne de riktige tiltakene for å også nå disse.

For det tredje er vi, og har vært, opptatt av at omstillingen ikke må stoppe opp. Her har vi fått mange med på laget. Omstilling er på toppen av den offentlige agendaen.
Det må vi sørge for at vedvarer, også når pandemien er slått ned.

Spydspissen i omstillingen av Norge og norsk økonomi er Abeliamedlemmene.
Svekkes dere, svekkes omstillingsevnen. Det har ikke landet vårt og samfunnet råd til.
Dette har vi vært tydelige på overfor beslutningstagerne.

Satsing på økosystemene, forskningsmidler, vedtak om satsning på forskning og utvikling, garantiavtale for landets småbedrifter er nøkkelen til fremtidig suksess.
Vi må investere oss ut av krisen, og da er det ekstremt viktig å prioritere fremtidens næringsliv.

Jeg håper nå alle får muligheten til å ta ut litt ferie. Bruk tiden godt til å lade batteriene, og bruk tid med kjente og kjære. Mange av dem har dere kanskje ikke sett så mye fysisk til som ønsket det siste halvannet året.

Til høsten kommer det nye kamper og utfordringer. Det er stortingsvalg i Norge, og Abelia skal være en positiv bidragsyter som taler medlemmenes sak, uansett hvilke partier som skal skrive seg sammen i en ny regjeringsplattform når valgresultatet er klart.

Abelia går en energisk høst i møte, med blant annet faglige og sosiale aktiviteter på Arendalsuka i august, og vårt tradisjonelle arrangement Abelia Open, som denne gang vil foregå i starten av september.

Vi håper å se så mange som mulig av dere begge steder.

God sommer!

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: