Abelia

Innhold

Webinarer for gründere

Nyhet, Medlemsfordel, Innovasjon

Publisert

#205

Vi ønsker velkommen til webinarer med ulike temaer for gründere.

For å delta på webinar trenger du kun PC, Mac, Ipad eller telefon. Du kan lett følge webinaret fra kontoret eller andre steder med nettilgang.

Meld deg på ønskede webinarer og delta ved å klikke deg inn på lenken du får tilsendt i påmeldingsbekreftelsen eller i påminnelsen 1-2 dager før webinaret.

Vi har medlemmer med god geografisk spredning over hele Norge. Etter forespørsel har NHO Gründer utviklet et webinartilbud for å i møtekomme deres behov for kunnskapspåfyll som arbeidsgiver og bedriftseier. Vi vil også tilby streaming av et utvalg av våre arrangementer slik at du skal ha tilgang til temaer og informasjon som blir formidlet uavhengig av hvor det blir arrangert og hvor du selv befinner deg.

Aksjonæravtaler - unngå fellene
7. januar kl. 10:00 - 10:45

 Aksjonæravtalen regulerer ulike forhold mellom eiere i et aksjeselskap og en god avtale vil hindre at selskapet mister handlekraft hvis en eierkonflikt oppstår.

Aksjonæravtalen er spesielt viktig i selskaper der omsetning av aksjer er vanskelig. I slike selskaper kan ikke aksjeverdier så lett «veksles» i penger og det gjør det også krevende å få nye investorer. Eierne blir derfor mer avhengige av hverandre. Aksjonæravtalen brukes for å regulere forhold som er dårlig regulert i aksjelov og vedtekter. I motsetning til hva som er tilfellet med vedtekter, kan avtalen dessuten holdes hemmelig og endringer krever heller ikke formelle vedtak i selskapets generalforsamling. Lær mer om hvilke feller du bør unngå under webinaret.
Erik Risen i Nova, Eurojuris

MELD DEG PÅ

Styrets erstatnings- og straffansvar
21. januar kl. 10:00 - 10:45

Styremedlemmene i en bedrift kan pådra seg personlig erstatnings- og strafferettslig ansvar ved sine handlinger. I foredraget får du informasjon om hvilke regler som gjelder, og hva du bør gjøre for å unngå slikt ansvar.
Temaer under webinaret:
• Potensielle krav mot styreleder og daglig leder
• Erstatnings- og ansvarsgrunnlag
• Personlig straffeansvar
Christer Almquist i Svensson Nøkleby, Eurojuris

MELD DEG PÅ

Rettigheter for bedrifter med digital grunnmur
27. januar kl. 10:00 - 10:45

Flere bedrifter starter med en digital ide og bygges med et digitalt fundament. Hør mer om utvalgte problemstillinger knyttet til bedrifter med digital grunnmur i NHO Gründer / Onsagers sitt webinar. Kan og bør du patentere software? Hva er alternativene, og hvordan påvirker dine valg mulighetene til å velge forretningsmodell? Hvorfor er rettighetsperspektivet viktig i mange typer kontrakter for digitale bedrifter? 
Andreas Werner og Anders E. Solberg i Onsagers

MELD DEG PÅ

Abelia Gründer

Et skreddersydd medlemskap til gründerbedrifter med vekstambisjoner.

  • Advokathjelp
  • Unike rabatter
  • Næringspolitikk for vekstbedrifter

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: