Mer midler til innovasjonsprosjekter

Nyhet, Innovasjon

Publisert

#205

Næringsminister Iselin Nybø slapp for kort tid siden den gledelige nyheten om at flere bedrifter får støtte til innovasjonsprosjekter. På tross av den økte støtten er det mange kvalifiserte søknader som ikke får tildelt midler i denne runden. Abelias nyttårsønske er mer til forskning og innovasjon i 2021.

Abelia har sammen med flere samarbeidspartnere, blant annet NHO og Norsk industri, jobbet for å øke tildelingene til ordningen for Innovasjonsprosjekter i næringslivet (IPN). Dessverre valgte Stortinget å prioritere snus og sukker fremfor kunnskap og omstilling i budsjettforhandlingene nå i høst. Heldigvis har Forskningsrådet snudd steiner og gjort omprioriteringer for å øke tildelingene til innovasjonsprosjekter i 2021. 

 
Det er veldig bra at Forskningsrådet nå gir muligheten flere bedrifter mulighet til å sette i gang innovasjonsprosjekter. Den økonomiske krisen har utløst et ras av innovasjonsaktivitet i næringslivet, og det er en mulighet vi må gripe med begge hender, sier administrerende direktør, Øystein E. Søreide.

Viktig risikoavlasting i usikre tider

Den nylig publiserte næringslivsbarometeret viser at næringslivet fortsatt har negative markedsutsikter, og investeringslysten er lav. Derfor er det viktig at vi fremover bruker virkemidler som IPN for å demme opp for risikoen knyttet til innovasjonsprosjekter. 

I 2021 burde innovasjon og FoU være lengst frem i pannebrasken blant politikerne våre. Det er forskning og innovasjon som skal få oss ut av krisen og som skal styrke økonomien vår på sikt. Vi i Abelia har store forventninger til forsknings- og innovasjonsarbeidet fra ansvarlige myndigheter i 2021, avslutter Søreide. 

Les mer om tildelingene og hvilke bedrifter som har fått støtte her: https://www.forskningsradet.no/nyheter/2020/forskningsradet-investerer-602-millioner-kroner-i-mer-innovasjon-i-naringslivet/

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: