Jakten på innovasjonskraften 2021: Havet

Hvordan skal Norge bli verdensledende innen bærekraftig havøkonomi? Er norsk innovasjonspolitikk rigget for fremtidens næringsutvikling? Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge og Abelia jakter på innovasjonskraften i Bergen 3. november.

Se opptak under. 

 

Jakten på innovasjonskraften er en årlig møteplass som hadde premiere i fjor. I år blir konferansen gjennomført fysisk i Bergen og digitalt. Konferansen passer for deg som er interessert i: Havnæringene, bærekraft, omstilling, og innovasjonspolitikk.  

Norge skal bli verdens ledende havnasjon. Det er i havet vi finner løsningene på flere av dagens globale utfordringer som klimaendringer, økende matbehov, energibehov og verdens helseutfordringer. Vi har en stolt havhistorie, og har klart omstillingene tidligere, fra seil til damp, og videre til maritim industri og det norske oljeeventyret. Hver eneste dag går hundretusenvis av nordmenn til en arbeidsplass i de havbaserte næringene. 

Nå må vi ta steget inn i en bærekraftig havøkonomi, og skape nye arbeidsplasser og verdier. Det krever at vi setter retning og samler forskere, oppstartsbedrifter, etablert næringsliv og myndigheter.  

Du møter bl.a. sentrale ambassadører for innovasjonsøkosystemet og spennende oppstart- og vekstselskaper.

Konferanse kl. 13.00 -16.00, mat og mingling fra kl. 16.00-18.00.

 

Program

Velkommen v/ordstyrer Trine Ellingsen daglig leder i FIN – foreningen for innovasjonsselskaper og Øystein Eriksen Søreide administrerende direktør i Abelia.


Er norsk innovasjonspolitikk rigget for fremtiden?  

  • Utvikling og praksis i innovasjonstenkningen v/Gøran Marklund direktør i Vinnova - Sveriges innovasjonsmyndighet

  • Innovasjon for bærekraftig omstilling v/Tarje Bjørgum leder for bærekraft i AbeliaNorge som omstillingsmotor av verdens hav 
 

  • Panelsamtale ledet av Stine Fiksdal daglig leder VIS – Vestlandets innovasjonsselskap, Nina Stangeland CEO i The Seafood Innovation Cluster, Kai Stoltz business development manager i GCE Ocean Technology, Gisle Nondal CEO i Ocean Innovation Norwegian Catapult Centre, Gøril Selvik daglig leder Connect Vest og Eirik Langeland daglig leder NOSCA Clean Oceans

  • Marin innovasjonsarena v/Kjartan Kramer leder for forskningsinnovasjon i VIS

  • Slik bygger vi investeringskompetanse på hav v/Hilde Støle Pettersen managing partner i Momentum Partners

  • Det globale kappløpet – suksessfaktorer og barrierer v/Hege Økland CEO i Maritime Cleantech og Willie Wågen CEO i Sustainable Energy Norwegian Catapult CentreRetningsgivende innovasjonspolitikk – hvilke grep trengs? 
 

  • Panelsamtale ledet av Sondre Jahr Nygaard leder for innovasjon og næringsutvikling (kst) i Abelia, Bård Sandal fylkesdirektør innovasjon og næringsutvikling Vestland, Andreas Krüger Enge konstituert administrerende direktør SIVA, Kristin Wallevik CEO i Norce, Kathrine Myhre, nestleder i styret for Eksportstrategirådet og administrerende direktør i Patentstyret og Hege Hammersland Business Development Manager i Scantrol Deep Vision.

  • Oppsummering: Dette trenger vi nå! v/Helene Frihammer direktør i NHO Vestland 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: