Innhold

29. November kl. 8.30-11.30 på NHO
Meld deg på og sikre deg en plass i dag

 

Har du kompetansen du trenger?

Norske bedrifters kompetansebehov endres raskere enn noen gang. Kampen om de beste hodene utspiller seg uten hensyn til landegrenser. Samtidig starter mange norske studenter sin arbeidskarriere med utdatert kunnskap, og de mangler kompetansen næringslivet etterspør. 

På årets Læringskonferanse får du høre hvordan og hvorfor næringslivet og utdanningsinstitusjonene må tenke nytt og samarbeide bedre for å kunne utvikle kompetansen studentene, bedriftene og norsk økonomi trenger. 

Du finner mer informasjon om fjorårets konferanse her
Medlemmer av Abelia vil bli prioritert ved stor pågang. 

 

Program:

08:00 - 8:30 Registrering og frokost

Åpning v/ leder for utdanning og forskning i Abelia, Ingrid Vinje og administrerende direktør i Abelia, Øystein E. Søreide

 • Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø  
 • Tomorrow’s peopleleadership and workav futurist og entreprenør i Kjaer Global, Anne Lise Kjaer
 •  «Hvorfor må vi lære raskere?» av Director i Experis AcademyMarko Valsamidis og Managing director i Academic Work Academy, Johan Bäck Persson 

9.30 Pause

 • " Læring som konkurransefortrinn" Chief People Officer i Telenor, Cecilie Heuch
 • «Er dagens utdanningsinstitusjoner rustet for å møte morgendagens arbeidsliv?» en samtalegruppe med rektor på Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, prorektor på Noroff, Beathe Due, prorektor på Oslo Met, Nina Waaler, leder for Norsk studentorganisasjon (NSO), Marte Øien. 
 •  «Fra student til arbeidslivet: feil og suksess» av gründere bak Oslo Business Forum, Christoffer Omberg og Marius Røed Wang 

11.00 - 11.30 Mingling og lunsj

Siste nytt:

 1. Nyhet, Politisk sak, Utdanning

  Viktig innreiselettelse for internasjonale skoler

  Regjeringen gjør endringer i innreiserestriksjonene knyttet til covid-19, Det innebærer at det åpnes for innreise for utlendinger utenfor EØS-området med arbeidstillatelse og utenlandske studenter som skal studere i Norge.

 2. Nyhet, Utdanning, Arbeidsliv

  Universitetene og arbeidslivsrelevans

  I Aftenposten 16. juni viser rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, til at nesten alle arbeidsgivere er fornøyde med kompetansen til folk de allerede har ansatt. Det er fint, men problemet ligger i kompetansen bedriftene ikke får tak i.

 3. Nyhet, Utdanning, Arbeidsliv

  Staten må kunne stille krav om bruken av universitetstildelingene

  Selv om det kan være vanskelig å forutse fremtidige kompetansebehov, blir det feil ikke å forsøke, skriver Arne H. Krumsvik og Øystein Eriksen Søreide.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: