Innhold

Hyperloopsjefen til Corporate Innovation Day

Nyhet

Publisert

Portrettfoto av Ahlborn

Dirk Ahlborn, CEO i Hyperloop Transport Technologies kommer til Corporate Innovation Day 27. september.

Dirk Ahlborn, CEO i Hyperloop Transportation Technologies, kommer til Corporate Innovation Day 27. september under Oslo Innovation Week. – Verdens mest spennende innovasjonsprosjekt, mener Daniel Ras-Vidal i Abelia.

Hyperloop en form for rørpost som kan frakte folk og varer.

Illustrasjon som viser Hyperloop-konseptet.

Hyperloop ble først kjent når Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk publiserte en konseptrapport som beskrev en futuristisk ny transportform som ville kunne transportere mennesker og gods i "rørpost" over store strekninger på en meget rask og miljøvennlig måte. Musk overlot konseptet til allmenheten og Hyperloop Transportation Technologies (HTT), under ledelse av JumpStarter Inc.-gründer Dirk Ahlborn, bestemte seg for å realisere planene gjennom en global crowdsourcing kampanje. På den måten trekker man veksler på mange team med over 800 globale eksperter som har satt seg som mål å bringe denne disruptive transportteknologien ut i verden.

- Hvis Hyperloop lykkes kan man se for seg t-banelignende systemer og transporttider for hele kontinenter, noe som kan erstatte lite miljøvennlige transportformer som fossilbasert bil, buss og fly, i tillegg til tog.

Dette kan bli det fysiske Internett, som bringer mennesker nærmere hverandre, sier Daniel Ras-Vidal, innovasjonspolitisk seniorrådgiver i Abelia.

Corporate Innovation Day 2017 dobler ambisjonsnivået

Corporate Innovation Day er en del av Oslo Innovation Week og samler 27. september opptil 700 av Norges ledende innovatører i en spektakulær dome utenfor Forskningsparken i Oslo. I løpet av sommeren vil stadig flere innledere på Corporate Innovation Day presenteres. Arrangørene bak konferansen er Abelia, NHO, Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge (FIN), Oslotech, StartupLab, Digital Norway og Telenor.

Innovation Challenge - Er du og ditt selskap Norges råeste innovatør?

E24 og Corporate Innovation Day kårer "Årets innovasjonsprosjekt" gjennom en åpen Innovation Challenge. Hvorfor? Fordi vi mener det er på tide å fremheve heltene som fornyer norsk næringsliv gjennom lanserte og lønnsomme innovasjoner.

Meld på ditt innovasjonsprosjekt her.

Vinnerprosjektet får en vekstpakke verdt 200 000 kroner bestående av deltakelse i StartupLabs nye program for utvikling av norske teknologibedrifter, og de fem beste norske innovasjonsprosjektene vil presenteres i E24 i oppkjøringen frem mot konferansen, samt inviteres til å holde innlegg på Corporate Innovation Day.

Følg med på Facebook-siden til Corporate Innovation Day og #CID2017 på Twitter for løpende oppdateringer.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Nummeret er avmeldt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: