Abelia

Innhold

Digitaliseringen revolusjonerer frivillig sektor

Nyhet

Publisert

Statssekretær i Kulturdepartementet, Bård Folke Fredriksen i Høyre

Statssekretær i Kulturdepartementet, Bård Folke Fredriksen i Høyre. Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet

Fredag 3. mars kommer statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) til Abelia for å snakke om digitalisering og fremtidens frivillige sektor.

Digitalisering er en forutsetning for produktivitet og vekst i alle bransjer. Telenors rapport "Status Teknologi-Norge" viser at bidraget fra IKT utgjorde nesten 50 prosent av samlet produktivitetsvekst mellom 2006 og 2013. Statssekretær i Kulturdepartementet, Bård Folke Fredriksen, er opptatt av mulighetene som ligger i digitaliseringen av frivillig sektor.

 - Den digitale utviklingen de siste 20 årene har gått så fort og vært så omfattende at vi snakker om en revolusjon. Dette påvirker alle deler av samfunnet – også frivilligheten. Her er vi nok fortsatt bare i startgropen av en utvikling som forhåpentligvis vil gi nye muligheter for vekst og utvikling av en selvstendig og uavhengig frivillig sektor, sier Fredriksen.

Digitalisering gir muligheter i frivillig sektor

Solberg-regjeringen har erklært at de ønsker å legge til rette for frivillig sektor, og den viktige samfunnsnytten den representerer, på best mulig måte. På spørsmål om hva regjeringen gjør for å bedre samspillet mellom offentlig og frivillig sektor, svarer statssekretæren at å tilrettelegge for utnyttelse av digitaliseringens muligheter er noe av det viktigste.

 - Regjeringen er opptatt av hvordan politikken og den offentlige innsatsen kan legge til rette for en levende, selvstendig og bærekraftig frivillig sektor. Bevisst utnyttelse av digitaliseringens muligheter kan fornye, forenkle og forbedre offentlig sektor, og gi innbyggerne og frivillig sektor en enklere hverdag, avslutter Fredriksen.

Statssekretæren møter du under Abelias arrangement om digitalisering og frivillig sektor fredag 3. mars. Mer informasjon og påmelding finner du her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: