Abelia

Innhold

Fornøyd med resultatet

Nyhet, Lønn og tariff, Ideell sektor

Publisert

Kreftforeningens skilt.

– Vi er glade for at streiken i Kreftforeningen er avsluttet, og at de nå kan konsentrere seg om det viktige arbeidet med kreftsaken.

Det sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia. Han er fornøyd med tariffavtalen som partene ble enige om mandag.

– Det var viktig for oss å få til en tariffavtale med Norsk Sykepleierforbund (NSF), og samtidig få aksept for at forhandlinger må foregå lokalt. Det er forskjell på offentlig og privat/ideell sektor. Derfor kunne ikke Abelia og NHO godta kravet om at det offentlige avtaleverket skulle gjelde for Kreftforeningen, sier Haugli.

Handlet ikke om lønn

22. mai tok NSF ut 19 av sine medlemmer i Kreftforeningen i streik. Den ble senere utvidet slik at det totalt var 29 av 34 sykepleiere som deltok i den lengste streiken i NSFs historie.

NSF hevdet at Kreftforeningen ikke hadde holdt sitt løfte om å opprettholde lønns- og arbeidsvilkår for sykepleierne etter bytte av arbeidsgiverforening fra Virke til Abelia/NHO.

– Denne streiken har ikke handlet om lønn, pensjon eller andre arbeidsvilkår. Sykepleierne hadde samme lønn, pensjon og arbeidsvilkår før og etter overgangen til Abelia, og de har det samme etter at streiken er over, sier Haugli.

– Streiken har først og fremst handlet om hvordan lønnsdannelse skal skje i privat og ideell sektor. Vi har fått aksept for vårt syn og er glade for det.

Profesjonell arbeidsgiver

Haugli er imponert over hvordan Kreftforeningen har håndtert streiken.

– For en ideell organisasjon som lever av tillit kan det være vanskelig å stå i en så lang streik. Kreftforeningen har måtte tåle feilaktige og urimelige beskyldninger og oppfordringer om økonomisk boikott.

– Kreftforeningen har imidlertid hele veien opptrådt som en profesjonell arbeidsgiver og saklig forhandler. Det gjør det enklere for de streikende som nå skal tilbake til sine jobber, sier Haugli.

Les også:

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: