Abelia

Innhold

Forhandlinger med NISO til mekling

Nyhet, Lønn og tariff, Arbeidsliv, Idrett

Publisert

Riksmekleren - logo

Etter brudd i forhandlingene mellom Abelia/NHO Idrett og NISO er saken nå sendt til Riksmekleren.

Det ble brudd i forhandlingene mellom Abelia/NHO Idrett og NISO om revisjon av fotball-, håndball- og ishockeyoverenskomsten. Saken går til mekling 12. november.

Abelia og NHO Idrett har fått plassoppsigelse fra NISO som gjelder for alle deres medlemmer i tariffbundne klubber som er bundet av overenskomsten. 

Denne plassoppsigelsen vil sannsynligvis begrenses gjennom en plassfratredelse som er mer konkret i forhold til hvor mange som tas ut i den enkelte klubb. Denne kommer antakeligvis torsdag 8. november. Det er denne plassfratredelsen som angir streikens omfang i første omgang, og når den eventuelt starter. Før dette er det ikke mulig å gi klubbene beskjed om hvorvidt de blir rammet ved en konflikt.

En eventuell streik vil også kunne utvides av arbeidstakersiden i henhold til plassoppsigelsen.

Dersom NISO ikke begrenser plassoppsigelsen gjennom å melde inn plassfratredelse, vil alle NISO-medlemmer i klubbene som er omfattet av plassoppsigelsen bli tatt ut ved en eventuell streik.

Meklingsfristen er satt til midnatt 12. november. En eventuell streik kan tidligst starte tirsdag 13. november.

Forberedelser fra klubbens side

Dersom organiserte spillere som er omfattet av tariffoppgjøret tas ut i streik, er hovedregelen at de som ikke er omfattet av konflikten skal fortsette sitt arbeid. Dersom streiken medfører at andre ansatte – både organiserte og ikke-organiserte – ikke kan sysselsettes på en hensiktsmessig måte, er det anledning til å permittere disse

  • Hovedavtalens kapittel VII om permittering må følges. 
  • Mer informasjon om bedriften i streik kan du finne her.
  • Mer informasjon om permittering ved streik kan du finner her.

Betinget permitteringsvarsel

Vi minner spesielt om konferanse­plikten med de tillitsvalgte, siden varslingsfristen først begynner å løpe etter at tillitsvalgte er konferert. Varslingsfristen er 14 dager etter avholdt konferanse, dersom permitteringen skyldes konflikt i egen bedrift, og begynner å løpe fra arbeidstidens slutt den dagen det gis. Varsel kan gis ved oppslag i bedriften. 

Ansatte som er midlertidig fraværende varsles på hensiktsmessig måte, jfr. Hovedavtalens § 7-4 nr. 2.  I forbindelse med streik er arbeidsgiver unntatt fra plikten til å betale lønn i arbeidsgiver­perioden, jfr. Permitteringslønnsloven § 3, siste ledd. Varsling iht. fristen på 14 dager er imidlertid en forutsetning for å unngå lønnsplikt for medarbeidere som ikke kan sysselsettes. Dette betyr at drøfting og varsel må skje senest mandag 29. oktober 2018.

Mer informasjon

Dersom dere har flere spørsmål, er det bare å ta kontakt med Thomas Urdal Johnsen(977 70 981 / tuj@abelia.no), Lillann Norseng (905 42 770 / lillann.norseng@abelia.no) eller Birgit Abrahamsen (480 30 265 / birgit.abrahamsen@abelia.no).

Last ned maler

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: