Abelia

Innhold

Abelialederen: Sigrid Petersson Nedkvitne

#205

Sigrid Petersson Nedkvitne, gründer og daglig leder i Friskus

Lagspill mellom mennesker og teknologi i inkluderingsdugnaden står i høysetet hos Sigrid Petersson Nedkvitne. Hun er en av de 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv, gründer av Friskus og denne ukens Abelialeder

Hva gjør din bedrift?

Fem raske

Favorittapp:

Der vil jeg si Friskus.com, en nettside som er like tilgjengelig på mobil, pc og nettbrett, med snarvei til hjemskjerm. Det er viktig at en oversikt over hva kjekt du kan delta på, ikkje krever nedlasting eller innlogging.

Favorittbok:

Shantaram og En mann ved navn Ove.

Favorittforbilde:

Alle de som gjøre noe konkret for de rundt seg, for samfunnet og verden de lever i, og på den måten stiller opp for seg selv. De som leter etter muligheter og ikke problemer, og som bevisst påvirker sine omgivelser positivt.

Favorittoppgave i jobben:

Være med å utvikle Friskus.com, og kontakten og samarbeidet med alle de utolig inspirerende og dyktige menneskene rundt om i Noregs land.

Favoritthobby:

Være utendørs med barna mine og pappaen deres. Helst på det vakre turområdet ved Voss Golfbane der foreldrene mine bor.

- Friskus as er et av svært frå kvinnestyrte og kvinneeide it-selskap. Vi selger it-verktøyet Friskus.com og støttetjenester til kommuner som arbeider med å skape et bærekraftig samfunn der alle er aktive, sosiale og inkludert. Selve bærebjelken i velferdsstaten er at vi alle bidrar med vår kompetanse, er en del av et fellesskap og utvikler oss i positive læringsarenaer. Empati og relasjonskompetanse er limet i samfunnet.

- Friskus.com er en interaktiv aktivitetskalender. Et digitalt nettverk for aktivitet og frivillighet. Friskus gir oversikt over meningsfull og gøy aktivitet der du bor, og man kan enkelt bli med i en gruppe og/eller melde seg på aktivitet. Frivillige organisasjoner og kommuner viser frem sine arrangementer og frivilligoppdrag, og samarbeider internt og eksternt, og med befolkningen - på et sted.

Hva er din ledelsesfilosofi?

- Gir du dyktige mennesker tillit og rom til å yte sitt beste er det utrolig hva man kan få til. Jeg er opptatt av å være omsorgsfull og tydelig i min kommunikasjon, og forventer mye av meg selv og de rundt meg. Empati og høy situasjonsforståelse er avgjørende for godt lederskap. Utfordringen med å blande gründerskap og ledelse er at man ikke har tid å bruke på ansatte og ledelse i den grad man ønsker. Alt handler om å levere verdi til kunder fort nok.

Hvordan tror du ledelse vil endre seg fremover?

-Trivsel og indre motivasjon henger nøye sammen med lønnsomhet og effektivitet. Ledere med høy grad av både teknologiforståelse og relasjonskompetanse blir attraktive på jobbmarkedet. Tydelige, ærlige og åpne endringsledere som også gir følelsesmessig støtte, og som kan forskjellen på ledelse og styring, blir nok "inn" fremmover. 

- Mange er gode på å starte opp med prosjekt men når det kommer til implementering og praktiske resultat blir det heller skrevet en rapport og startet opp med et nytt prosjekt. Endring er noe av det vanskeligste mennesker gjør. Det enkleste er å fortsette og gjøre mer av det trygge selv om det ikke virker. Derfor er det et stort behov for ledere som klarer å løfte prosjekter over i ordinær drift og iverksette smartere arbeidsprosesser. Gode prosjektresultat skal ikke være noe man gjør i tillegg til, men en varig endring og innovasjon.

- Ledere trenger å gjøre de rundt seg gode, og gi ansatte rett verktøy for å løse sine oppgaver. Offentlig sektor som jeg spesielt kjenner, har vært lite kresen på hva it-verktøy de har kjøpt inn til sine ansatte. Krav til brukervennlighet og at også it-leverandør har spisskompetanse på problemet verktøyet skal løse, blir essensielt for å skape resultat.

Hvordan jobber dere med kompetanseutvikling i din bedrift?

- Vi har alle en bratt læringskurve og blir kastet ut i det meste av utfordringer. Vi er opptatt av å møtes ukentlig for felles erfaringsutveksling, støtte og statusoppdatering. Har vi lite kunnskap om et tema stiller vi spørsmål, setter sammen en workshop og lærer av noen som kan. Det viktigste vi gjør er å være tett på kundene våre, stille spørsmål, lytte og bevare erfaringene og kompetansen i selskapet. Slik utvikler vi oss og kan dele og hjelpe andre.

- De som jobber for Friskus må bruke alt de har lært i livet både på skolen og ellers, for å levere på satte mål. For oss handler det mindre om hvor mange timer man bruke og mest om hva man får til. Skape verdi. Gründertilværelse er unntakstilstand og ekstremsport. Utholdenhet og å klare og levere til tross for stor grad av usikkerhet, tidspress og stress er påkrevd. 

- Jeg gleder meg utrolig til vi mer systematisk kan bygge normale arbeidsforhold for ansatte. Vi nærmer oss. Med fantastiske 23 kommuner og bydeler som har kjøpt Friskus og støttetjenester, og flere som seier de er på vei, kan vi bygge et bærekraftig produkt og selskap spisskompetanse som er et trygt valg for kunder.

Hva er det første du ville gjort hvis du var statsminister for en dag?

- Følelsen av å være god nok skulle blitt til allemannseie!

- Jeg hadde vedtatt en årlig Friskus-helg for hele befolkningen. Verdens gøyeste og mest meningsfulle arrangement, som var en del av et landsdekkende program for å bygge et bærekraftig samfunn der alle er med. Folk skulle blitt eksponert for sosiale fellesskap og positive læringsarenaer. Det skulle boblet over av inspirerende aktiviteter, hobby-muligheter, prøving og feiling. En arena for å lære, tenke, nyte, yte uten å måtte prestere og være best. Deilig mat og musikk. Alle skulle føle seg verdsatt, hørt og sett. En vitamininsprøytning for en helg.

- Og ikke minst, alle måtte igjennom et alderstilpasset treningsprogram som omhandlet selvbilde og egenverdi. Tenk hvor mye uhygge og mobbing man kan fjerne viss alle går rundt å kjenner seg god nok akkurat som de er. Man kunne forløse enorme ressurser, glede og samhold.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: