Abelia

Innhold

Lær av prisbelønnet kompetansestrategi

Nyhet, HR og HMS, Arbeidsliv

Publisert

Portrett av Solfrid Skilbrigt, Sopra Steria.

Sopra Steria fikk den gjeve Kompetanseprisen til HR Norge i fjor. På Abelias HR-konferanse deler Solfrid Skilbrigt selskapets strategi for vellykket kompetanseutvikling.

Juryen for Kompetanseprisen fremhevet blant annet IT-selskapets helhetstenkning rundt kompetanseutvikling, samt den klare forbindelsen mellom strategi og fokuset på kompetanseutvikling.

– En suksessfaktor er å se helhetlig på læring og utvikling og benytte hele økosystemet med læringsmuligheter, sier HR-direktør Solfrid Skilbrigt i Sopra Steria.

Hun legger vekt på at kurs og utviklingsprogrammer kun er en liten del av dette økosystemet. Enda viktigere for læring er gode interne og eksterne fagnettverk, utviklende prosjekter, nye erfaringer og å dele kompetanse med andre. Sopra Steria har lykkes spesielt godt med å utvikle en sterk kultur for kompetansedeling.

– Slagordet «Power of sharing» er sterkt forankret i organisasjonen og gir alle en klar ramme for ønsket adferd, sier Skilbrigt.

Hverdagslæring

Sopra Steria er en konsulentorganisasjon hvor de fleste ansatte har sin arbeidshverdag i kundenes lokaler, jobber i tidsbegrensede prosjekter under ulike prosjektledere og med mange forskjellige personer.

Dette gir utfordringer med å nå fram til alle med budskap om – og gode prosesser for refleksjon rundt – hverdagslæring.

– Den viktigste læringsarenaen er det som skjer i hverdagen gjennom de oppgavene du utfører. Uten refleksjon er det ikke automatikk i at du faktisk blir bevisst og utvikler din kompetanse. Vi har et forbedringspotensial i å nå fram med dette både hos prosjektledere og enkeltmedarbeidere, sier Skilbrigt.

Tips til HR-lederen

HR-ledere som ønsker å lykkes med kompetanseutvikling må først og fremst innse sin egen begrensning.

– De viktigste personene for god kompetanseutvikling i en organisasjon er linjeledere, og ikke HR-ledere, sier Skilbrigt.

Hun mener linjeledere rår over de viktigste virkemidlene innen arbeidet med kompetanseutvikling, som fordeling av arbeidsoppgaver og roller, sin egen tid som veileder og sammensetning av arbeidsteam.

– HR-ledere må derfor bygge sterke nettverk med linjeledere, og tydeliggjøre, underbygge og støtte deres rolle. De må også involveres i tiltak og selv innta rollen som tilrettelegger ved å bygge sterk kompetanse innen blant annet pedagogikk, sier Skilbrigt.

Hør mer fra Solfrid Skilbrigt, om kompetanseutvikling, ledelse og digitalisering på HR-konferansen 23.-24. november. Les mer og meld deg på her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: