Abelia

Innhold

Ærlighet viktig i gode relasjoner

Nyhet, HR og HMS, Ledelse, Arbeidsliv

Publisert

#205

På Abelias HR-konferanse 22. og 23. november møter du HR-direktør Katharina Sandberg i Plan International Norge som skal snakke om medarbeiderutvikling.

– For meg er gode relasjoner ensbetydende med ærlig og åpen dialog – enten den er positiv eller hard.

Det sier HR-direktør Katharina Sandberg i Plan International Norge.

– Ofte blir gode relasjoner utelukkende forstått som «snille og positive tilbakemeldinger». Gode relasjoner krever tillit mellom partene, og med tillit kan du gi konstruktive tilbakemeldinger både av den harde og mer positive sorten. Får vi ikke gitt ærlige og konstruktive tilbakemeldinger, går vi glipp av muligheter til utvikling i et arbeidsliv i konstant endring, sier hun.

På Abelias HR-konferanse 22. og 23. november skal Sandberg innlede om medarbeiderutvikling. Plan International Norge samarbeider med Runar Heggen i Teamwork AS for å utvikle godt medarbeiderskap.

– Vi har samarbeidet siden i desember i fjor gjennom arbeidet med en ny strategi for å få gjennomført nødvendige endringer i organisasjonen. Arbeidet startet med en felles forståelse for hva vi legger i godt medarbeiderskap, sier Sandberg.

– Det siste året har vi derfor hatt samlinger og workshops med avdelinger og team for å bevisstgjøre hver enkelt på sitt eget medarbeiderskap og hva de skal jobbe sammen for å forbedre. Arbeidet har ført til at mål rundt medarbeiderskap er blitt del av den overordnede virksomhetsstrategien, sier hun og utdyper hvilken ambisjon Plan International Norge har for den enkelte medarbeider:

  • Vi er inkluderende og modige
  • Vi sikrer en kultur med fokus på måloppnåelse der alle er ansvarlige for lagspillet
  • Vi viser gjensidig respekt og tillit overfor hverandre
  • Vi utfordrer det eksisterende og jobber for endring
  • Vi er engasjerte
  • Gjennom vårt engasjement, ansvarlighet og profesjonalitet er vi stolte av å jobbe i Plan. Dette gir arbeidsglede som fører til effektivitet og kvalitet i alt vi gjør.
  • Vi leder gjennom å motivere og gi retning

– Kommunikasjonen mellom medarbeiderne har gradvis endret seg gjennom bevisstgjøring om egen adferd og hvordan den påvirker andre. Vi er tydelige på at både ledere og medarbeidere har ansvar for å sikre god dialog. Med god dialog mener vi en gjensidig respekt og tillit, som gjør at begge parter er åpne på hva som går godt og ikke.

– For å utfordre det eksisterende og jobbe for endring må dette være på plass. Dette er arbeid som det må jobbes jevnlig med, og noe som man aldri er ferdige med, sier Sandberg.

Hun mener HR-avdelinger må slutte å lage egne HR-strategier.

– Kultur og menneskelige ressurser må inn i den overordnede virksomhetsstrategien. Gjennom å koble kommunikasjon til de konkrete leveransene for virksomheten får vi ledere mer på banen. Det er viktig i lederrollen at man er tydelig på endringene man ønsker, samtidig som man kommuniserer justeringene underveis. HR-avdelinger må gjøre seg relevante gjennom å utfordre det eksisterende mer enn hva vi ofte gjør i dag. Derfor er det også viktig å sitte ved bordet med toppledelsen, sier Sandberg.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: