Abelia

Innhold

Teknologi og menneskelighet

Nyhet, Rådgivere

Publisert

Portrett av Vegard Kolbjørnsrud, Accenture og Handelshøyskolen BI

Å lede i framtiden vil handle om å kunne kombinere teknologi med menneskelighet, mener Vegard Kolbjørnsrud.

Han er postdoktor ved Handelshøyskolen BI og seniorforsker i Accenture, og holdt nylig innlegg for Abelias medlemmer om ledelse, digitalisering og innovasjon. Kolbjørnsrud mener digital kompetanse er viktig for ledere i både store og små virksomheter.

– Alle virksomheter uansett bransje og sektor er i ferd med å bli digitale. Det betyr at alle ledere har behov for digital kompetanse slik at de kan utvikle virksomheten sin videre, sier han.

Halve tiden til administrasjon

– Tidligere har teknologiske omveltninger i første rekke rammet arbeiderne, først i fabrikkene og jordbruket, senere i banknæringen. Fremover vil det se annerledes ut. Kunstig intelligens gjør sitt inntog og påvirker også kunnskapsarbeid, inklusive repetitive lederoppgaver som rapportering og enklere beslutningstaking.

Vegard Kolbjørnsrud

er postdoktor i strategi ved Handelshøyskolen BI og seniorforsker i Accenture.

Han forsker, underviser og gir råd innen strategi, nye organisasjonsformer, styring av samhandling, digitalisering og kunstig intelligens.

Kolbjørnsrud er siviløkonom og har master- og doktorgrad fra Handelshøyskolen BI. Han han har i tillegg 16 års erfaring som strategikonsulent i Accenture.

Kolbjørnsrud og hans kolleger har gjennomført en studie blant 1.770 ledere i 14 land, og den viser at mer enn halve tiden – 54 prosent – går med til å koordinere og kontrollere. Kun ti prosent av lederens tid brukes på innovasjon og utvikling, mens bare fem prosent av tiden brukes til lagbygging og medarbeideroppfølging.

Mer plass til viktige lederoppgaver

Kolbjørnsrud hevder at ved å bruke mulighetene kunstig intelligens gir, kan rutine- og kontrolloppgaver reduseres, mens de virkelige og viktige lederoppgavene får større plass.

– I studien vår var nordiske ledere blant de mest skeptiske til kunstig intelligens. Ledere trenger ikke å frykte utviklingen hvis de griper utfordringen, begynner å utforske intelligent teknologi og tar den i bruk. Men hvis de velger å lukke øynene og håpe digitaliseringen går over er det all mulig grunn til frykt – både for ledere og virksomheter, sier han.

Tre gode råd

Kolbjørnsrud mener det først og fremst handler om å følge med i den digitale utviklingen og være villig til å eksperimentere. Deretter kan disse tre rådene være verdifulle for ledere:

  1. Automatiser administrativt arbeid mest mulig.
  2. Bruk intelligent teknologi til å støtte beslutninger og problemløsning. Menneskelig dømmekraft blir bedre når den kombineres med databasert innsikt.
  3. Fokuser på å utvikle din egen og medarbeidernes dømmekraft, kreativitet og samspillsferdigheter.

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: