Abelia

Innhold

Gjennomslag i budsjettforliket

Nyhet, Innovasjon

Publisert

Mange i Abelia og vår omgangskrets jubler og roper hurra for at pre-såkornordningen fikk 40 millioner kroner over revidert nasjonalbudsjett i går. Men hva betyr det egentlig?

- Abelia og FIN har i lang tid arbeidet for å få etablert en pre-såkornordning, og vi mener at timingen nå er perfekt. Mange kloke hoder skal omstilles inn i nye globale vekstnæringer, og det er en lang kø av høypotente teknologibedrifter i hele landet som nå får en sjanse til å vokse raskere. Vi vil rette en spesiell takk til Venstres nestleder Terje Breivik og de fire samarbeidspartiene for dette gjennomslaget, sier Abelias administrerende direktør Håkon Haugli.

Den nye ordningen vil sås i fruktbar jord og hjelpe nye vekstbedrifter opp og frem. Så langt i år har SINTEF TTO-bedriftene Gas Secure og Resman blitt solgt for 1,5 milliarder kroner til sammen. Resman er årets største salg på én milliard, basert på unik teknologi utviklet av Institutt for energiteknikk (IFE) og SINTEF. Nordic Nanovector fra Inven2, som er TTO ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus, ble vurdert til 1,3 milliarder kroner ved notering på Oslo Børs.

- Fellesnevneren for disse suksessene er at de representerer hver sin bit av det kunnskapsintensive næringslivet Norge må utvikle mer av for å lykkes med omstillingen, sier Daniel Ras-Vidal, daglig leder i Abelias bransjeforum Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge.

ØKNING TIL FORNY2020 OG MER TIL KLIMAFORSKING
Gårsdagens budsjettforlik inneholdt også en økning på 25 millioner til FORNY2020, Forskningsrådets sentrale program for kommersialisering av forskning gjennom TTOene. - Fellesnevneren for pre-såkornordningen og FORNY2020 er at de sammen legger grunnlag for flere suksessbedrifter som representerer hver sin bit av det kunnskapsintensive næringslivet Norge må utvikle mer av for å lykkes med omstillingen, sier Ras-Vidal.

Agnes Landstad, daglig leder i Forskningsinstituttenes Fellesarena (FFA), er på sin side ekstra glad for de ti millionene som bevilges til klimaforsking. - Dette er et godt signal om en realisering av langtidsplanen for forskning, påpeker Landstad og gir kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skryt for å vise gjennomføringskraft.

- Alt i alt er Abelia svært fornøyde med budsjettforliket, avslutter Haugli.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: