Abelia

Innhold

Rundebord om studentpraksis i næringslivet

Hvordan sørger vi for at flere studenter får mer praktisk erfaring?

Kun inviterte

I Abelias arbeid med Læringslivet i 2019 har vi valgt å se nærmere på hvordan samarbeidet mellom utdanningsinstitusjoner og næringslivet kan styrkes. Bakgrunnen er at vi over lenger tid har mottatt signaler på at nyutdannede studenter ofte er utdatert idet de begynner i sin første jobb. Regjeringen selv ønsker at studenter skal være bedre forberedt på det arbeidslivet som venter dem og har varslet en stortingsmelding om temaet. Hovedvekten i stortingsmeldingen vil ligge på praksis og Abelia vil gi innspill til stortingsmeldingen basert på diskusjonene i rundebordene.

Vi inviterer derfor et utvalg medlemmer til å hjelpe oss med å lage et forslag til innfatning av ulike praksisordninger. På sikt ønsker vi å foreslå ulike praksismodeller som kan tilpasses både utdanningsinstitusjonene og bedriftenes behov.

På et tidligere rundebord avholdt i denne serien, har vi fått kunnskap om at dagens praksisordninger varierer fra den ene utdanningsinstitusjonen til den andre. Variasjon er bra, men vi tror at bredden i praksisordningene kan presenteres på en bedre måte enn hva som gjøres i dag. Det er blant annet vanskelig for bedriftene å få en helhetlig oversikt over mangfoldet av ulike praksisløp, for eksempel hvor langt de strekker seg over tid, hva de krever av ressurser og oppfølging m.m.

På rundebordet 3. mai vil vi gå nærmere inn på tematikken, og høre både bedrifters og tidligere studenters erfaring fra studentpraksis.

Vi serverer kaffe og croissanter og ser frem til en god dialog med dere.

Program

 TidHva
09:00-09:10 Innledning v/Ingrid Somdal-Åmodt Vinje
  "Telenor Norge sine erfaringer med studenter på innsiden", Luba Dmytriyeva i Telenor Norge
  Diskusjon rundt bordet
10:00-10:10 Pause - kort benstrekk
  "Praksis sett fra et studentperspektiv og et veilederperspektiv", Ida Helsing i MedLearn
  Diskusjon rundt bordet: Hvordan kan vi optimalisere praksisløpene for både bedrifter og utdanningsinstitusjoner?
10:55-11:00 Oppsummering av og veien videre v/Ingrid Somdal-Åmodt VinjeVed interesse ta kontakt på ingrid.vinje@abelia.no.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: