Innhold

- Kvinnene kommer hvis vi snakker om utfordringene

Nyhet, Ledelse

Publisert

Portrettfoto av Berit Svendsen i Telenor

Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge med det overordnede ansvaret for Telenors virksomhet i Skandinavia, sitter i juryen når Norges 50 fremste #ITkvinner skal kåres. Foto: Telenor.

Det sier Berit Svendsen som sitter i juryen når Norges 50 fremste #ITkvinner skal kåres.

Den administrerende direktøren i Telenor Norge er en av Norges mest erfarne og sentrale ledere, og snart får hun det overordnede ansvar for Telenors virksomhet i hele Skandinavia. Svendsen er derfor et naturlig jurymedlem når Abelia og ODA-Nettverk skal kåre de 50 fremste IT-kvinnene 8. mars.

- Samfunnet står overfor store utfordringer: Vi skal løse klimakrisen, håndtere eldrebølgen, gi helse til alle og samtidig sørge for fortsatt økonomisk vekst. IT kommer til å stå for mange av løsningene, sier Svendsen.

Snakk om utfordringene

- For å klare dette trenger vi de beste talentene. Hvis vi ikke klarer å rekruttere kvinner til IT-yrker har vi feilet før vi har begynt på jobben. Det er helt fundamentalt at vi klarer å rekruttere flinke folk – både kvinner og menn – som brenner for å løse de vanskelige og spennende problemstillingene.

Berit Svendsen tror vi må snakke mindre om teknologien i seg selv, og mer om de reelle og spennende utfordringene vi står overfor.

Det er teknologien som driver verden fremover, men vi må fokusere på hvilke problemer og utfordringer som skal løses, da tror jeg vi i større grad klarer å motivere kvinnene.
Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge

- Vi må synliggjøre de spennende mulighetene. Men vi trenger også strukturelle endringer. Jeg har ikke svaret om dette er nettverk, stipender, kvotering eller andre ting, men det må legges til rette slik at flere kvinner blir motivert til å velge IT. Kvinner er i mindretall i dag, så vi har ikke så mange rollemodeller eller naturlige miljøer å oppsøke. Her må vi hjelpe til, sier Svendsen.

Derfor tror hun også det er viktig å trekke frem de lovende kvinnene i den norske IT-næringen.

Synliggjør rollemodellene

- Vi må synliggjøre rollemodellene, hvilke miljøer som finnes og de møteplassene hvor vi har et reelt mangfold. Dette skal vi ikke gjøre bare fordi det er "riktig". Derimot skal vi gjøre det fordi IT-næringen har nøkkelen til å løse de store samfunnsutfordringene. Den nøkkelen klarer vi ikke vri om uten de flinkeste folka. Det er en illusjon at de beste hodene kun finnes blant halvparten av befolkningen, sier Svendsen.

I dag utgjør kvinner bare 24 prosent av de ansatte i IT-næringen, og blant topplederne er det bare 16 prosent. Telenor-direktøren mener derfor vi må ha mangfold som mål både blant ledere og i bedriftene generelt.

- Deretter må man sette i gang tiltak som sikrer at dette målet blir fulgt opp på en skikkelig måte.

I Telenor har vi et konkret tiltak: Det må være en kvinnelig og en mannlig kandidat til alle lederstillinger. Ved å få frem gode kandidater av hvert kjønn, vil talentbasen utvides. Så må man måles på det, eventuelt ha det som grunnlag for bonus. Det gjør at det prioriteres.
Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge
Rekk opp hånda

Selv sier Berit Svendsen til kvinner i Telenor at de må være flinke til å rekke opp hånda hvis de vil ha nye utfordringer og muligheter.

- Du kan ikke bare sitte der og vente på at noen skal spørre deg, menn gjør ikke det. Vil du bli sett, rekk opp hånda og gjør deg synlig. Jeg oppfordrer også til å ta resultatansvar og vise hva du er god for, sier Svendsen.

- Vi lever i en verden som på alle måter er preget av mangfold, globalisering og internasjonalisering. Dette smitter over på arbeidsmarkedet. Vi som selger produkter har like mange kunder fra begge kjønn. Vi må forstå hele kundebasen, og da må vi ha et mangfold. De som ikke forstår dette, kommer til å tape i den tøffe markedskonkurransen. Dette handler imidlertid ikke bare om kjønn, men også om internasjonal bakgrunn, bransjeerfaring, alder og andre ting som skaper mangfold i markedet og i arbeidslivet, sier Svendsen.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: