Norge må tenke eksport

Publisert

#205

Næringslivsdelegasjon til Kina.

Norske selskaper er på full fart oppover i Kina. Flere bør følge etter.

Forrige uke besøkte en bredt sammensatt delegasjon av norske toppledere Shenzhen og Shanghai i regi av Handelshøyskolen BI, Huawei, NHO og Abelia. Delegasjonen besøkte den globale IT-giganten Huawei, traff kinesiske næringslivsledere og akademikere på Fudan-universitetet i Shanghai og norske bedrifter på vei inn i det norske markedet hos akseleratoren NHack.

Møter med både generalkonsul i Shanghai, Kristin Iglum, og Norges nye ambassadør til Kina, Geir O. Pedersen sto også på agendaen.

Norske selskaper på full fart oppover

Akseleratorprogrammet nHack, med Chris Rynning i spissen, gir norske gründere muligheten til en intensiv «være og lære»-periode i Kina. Rynning la i møtet med delegasjonen stor vekt på at det er det å få kunder all selskapsutvikling handler om. Under besøket hos nHack fikk delegasjonen i tillegg møte fem norske gründerselskaper: Blueye, Moviemask, Playpulse, Breach VR og Wiral.

- Norge trenger flere vekstbedrifter som satser internasjonalt slik disse selskapene gjør, sier Håkon Haugli og understreker viktigheten av at myndighetene tilrettelegger for at norske virksomheter kan lykkes i Kina.

Frister til gjentakelse

Digital Norways Hilde Tonne oppsummerte på reisens siste dag viktigheten av Kina i norsk digitalisering. -  I det globale digitale skiftet er Shanghai sannsynligvis en like sterk kraft som Silicon Valley. For norske næringslivsledere, er det avgjørende både å forstå kraften og hvor høyt tempoet i den kinesiske teknologirevolusjonen er, sier Tonne.

Abelias administrerende direktør, Håkon Haugli, slutter seg til Tonnes oppsummering. 

- Å bidra til økt innsikt og posisjonere Norge i det internasjonale kunnskapssamfunnet, er viktige deler av Abelias arbeid.

Han retter en takk til alle som bidro til en lærerik, nyttig og hyggelig studiereise, særlig våre samarbeidspartnere på Handelshøyskolen BI og i Huawei. - Det blir ikke vår siste delegasjon til Kina, avslutter Haugli.

Du kan lese en mer utfyllende rapport fra næringslivsdelegasjonen sine dager i Kina på Håkon Hauglis blogg.

Lurer du på noe?

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt