Artikkelarkiv

Vis filtrering

137 resultater

Type artikkel
Velg område
137 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. En radikal endring av opptak til høyere utdanning

  I "Veier inn. Ny modell for opptak til universitet og høyskoler" foreslås tiltak som vil endre norske ungdommers skole- og utdanningsløp for lang tid framover. Å begrense retten til å ta opp igjen fag etter videregående, vil begrense den enkeltes mulighet til å nå sitt potensial eller ta omvalg, mener Abelia.

 2. – Fjern kompetanseskatten!

  5. mars arrangerer regjeringen årets første budsjettkonferanse. Abelia mener at regjeringen må satse mer på digital og grønn omstilling, kompetanse og det ufødte næringsliv. Et godt sted å begynne vil være å fjerne økt arbeidsgiveravgift som særlig rammer kunnskap- og teknologinæringen.

 3. Fortrinnsretten blir advokatmat

  I morgen 14. februar vedtar stortingsflertallet at et selskap, som inngår i et konsern, har plikt til å tilby ansatte annet passende arbeid i andre selskaper i konsernet før en nedbemanning, skriver Hanne Jahr Pedersen og Lillan Norseng.

 4. Internasjonale skoler samles i Tromsø

  De internasjonale skolene er viktige for å tiltrekke utenlandsk arbeidskraft til Norge. Skolene er en del av vurderingen når en familie tar valget om de skal flytte hit fra et annet land. Det viser to rapporter som kom ut i fjor. Nå samles de internasjonale skolene i Tromsø.

 5. Eldrebølgen løses ikke med flere folk

  – Det er ingen vei utenom at det blir færre ansatte per pasient, sa Gunnar Bovim da han la fram Helsepersonellkommisjonens rapport. Kommisjonen anbefaler blant annet et forskningsprogram på 500 millioner kroner i året for personellbesparende teknologi.

 6. Er det kriminelt å være useriøs?

  Regjeringen har lagt frem et forslag som skal bekjempe useriøse bedrifter. Men kriteriene for å være seriøs fremstår omtrent like objektive som i Miss Universe: Aftenkjole, svømmedrakt og personlighetsintervju.