Artikkelarkiv

Vis filtrering

33 resultater

Type artikkel
Velg område
33 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nettverksbygging og læring i Abelia-regi

  Abelias arrangementer har stor variasjon og bredde: Fra åpne webinarer om kunstig intelligens, digitale kurs om aktuelle saker innen arbeidsrett for medlemmer til store arrangementer som den årlige kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner. I juli tar arrangementene en pause før det igjen er full fart under Arendalsuka.

 2. Arbeidslivets Jackpot

  Gullpensjonen. Slik har AFP-ordningen blitt omtalt og beskrevet. Det urettferdig at en så lukrativ pensjonsordning er tilgjengelig bare for et mindretall av arbeidstakerne, skriver Øystein Søreide.

 3. Innleieregler til besvær

  – Det har pågått en diskusjon i ukesvis om aksjeselskap, der eier er den eneste ansatte, fortsatt skal kunne leie seg ut. Tidligere næringsminister har gitt inntrykk av at «AS-meg-selv» fortsatt skal kunne leie seg ut som før, mens andre ministre sier det motsatte. Slike uklare signaler og rammevilkår er skadelige, og gir ikke grobunn for å få Norge fremover.

 4. Vårt bakvendtland

  Direktør for arbeidsrett og HMS i Abelia, Birgit Abrahamsen, mener de nye reglene for bemanningsforetak gir urimelige utslag for konsulenter, og sier som Alf Prøysen: "Ja, i Bakvendtland der kan alt gå an. Der er de like tøysete og rare alle mann."

 5. Hva er arbeid med mening?

  En samtale med en filosof må jo starte med et spørsmål. Men hva som gir mening varerier fra menneske til menneske. Derfor er oppgaven til lederen som skal sørge for at medarbeiderne opplever jobben som meningsfull, så krevende.