Artikkelarkiv

Vis filtrering

33 resultater

Type artikkel
Velg område
33 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Vil fjerne yrkesforbud for selvstendige konsulenter

  Regjeringens nye innleieregler har medført at oppdragsgivere ikke lenger får leie inn arbeidskraft annet enn fra godkjente bemanningsforetak. Dette rammer selvstendige konsulenter og deres oppdragsgivere. Abelia har jobbet for å få endret på dette, og støtter derfor et nytt representantforslag fra Venstre og Høyre.

 2. Innleieregler til besvær

  – Det har pågått en diskusjon i ukesvis om aksjeselskap, der eier er den eneste ansatte, fortsatt skal kunne leie seg ut. Tidligere næringsminister har gitt inntrykk av at «AS-meg-selv» fortsatt skal kunne leie seg ut som før, mens andre ministre sier det motsatte. Slike uklare signaler og rammevilkår er skadelige, og gir ikke grobunn for å få Norge fremover.

 3. Innføring av godkjenningsordning for bemanningsforetak

  Fra 1. januar 2024 må bemanningsforetak være godkjent av Arbeidstilsynet for å leie ut arbeidskraft. Ordningen erstatter nåværende registreringsordning. Godkjenningsordningen er et ytterligere tiltak i forhold til innskjerpingen av adgangen til innleie av ansatte fra bemanningsforetak som trådte i kraft 1. april 2023.

 4. Rådgivere bygger kompetanse

  Verken kunder eller konsulenter tror at redusert bruk av innleie vil føre til en stor økning i faste ansettelser hos kundene. Det kommer fram i en ny rapport om rådgivernæringen som ble lansert i denne uken.

 5. Manglende forutsigbarhet rammer rådgivernæringen

  NHOs medlemsundersøkelse viser en relativt stabil markedssituasjon og stabile markedsutsikter for rådgivernæringen. Samtidig tyder tallene på at bransjen opplever flere hindre for videre vekst og ekspansjon, blant annet lite forutsigbare rammevilkår.

 6. Strålende, Støre!

  Regjeringen strever på meningsmålingene og har i den anledning gjort endringer i staben som forhåpentligvis skal bedre resultatene. Statsministeren gikk til næringslivet for å finne ny statssekretær og valgte den han mente var best til oppgaven, skriver Tore Frellumstad.