Artikkelarkiv

Vis filtrering

254 resultater

Type artikkel
Velg område
254 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Datadeling blir enklere

  Forslag til ny lov om datadeling skal gjøre det enklere for næringslivet, forskere, presse og andre å finne og ta i bruk offentlige data til å lage nye produkter, tjenester og løsninger. Abelia mener utvalget kunne gått enda lengre.

 2. Gjennomslag for gründerforslag i Stortinget

  -SV fremmet to viktige forslag for en bedre gründerpolitikk for Stortinget i dag: Bedre opsjonsskatteordning og tech-visum. Dette er saker vi i Abelia har jobbet for i lang tid, sier næringspolitisk direktør i Abelia Nils-Ola Widme.

 3. Arbeidslivets Jackpot

  Gullpensjonen. Slik har AFP-ordningen blitt omtalt og beskrevet. Det urettferdig at en så lukrativ pensjonsordning er tilgjengelig bare for et mindretall av arbeidstakerne, skriver Øystein Søreide.

 4. Vil fjerne yrkesforbud for selvstendige konsulenter

  Regjeringens nye innleieregler har medført at oppdragsgivere ikke lenger får leie inn arbeidskraft annet enn fra godkjente bemanningsforetak. Dette rammer selvstendige konsulenter og deres oppdragsgivere. Abelia har jobbet for å få endret på dette, og støtter derfor et nytt representantforslag fra Venstre og Høyre.

 5. Exit-skatt rammer det nye næringslivet

  Abelia mener den viktigste politiske oppgaven fremover er å bidra i utviklingen av et bærekraftig, kunnskapsbasert, innovativt og globalt konkurransedyktig norsk nærings- og samfunnsliv.