Beredskap og krisehåndtering – hvordan mobiliserer vi kunnskapen i instituttene raskt når det trengs?

  • 13. sep 2022Kl. 13.00–17.00
  • Næringslivets Hus
  • Åpent for alle inviterte
  • Påmeldingsfrist 6. september 2022

FFA inviterer sammen med FHI, Kunnskapsdepartementet og Forskningsrådet til seminar om forskningsinstituttenes rolle i kunnskapsberedskap.

 

Beredskap og krisehåndtering – hvordan mobiliserer vi kunnskapen i instituttene raskt når det trengs?

Pandemisituasjonen og krigssituasjonen i Ukraina har tydeliggjort behovet for en kunnskapsberedskap og -kommunikasjon for krisesituasjoner.

Forskningsinstituttene har anvendelig kunnskap og evne til å mobilisere ny kunnskapsbygging raskt i kriser. Noen institutter har et beredskapsansvar på enkelte områder. En stor andel av instituttene har kompetanse som kan være viktig i en beredskapssituasjon for å forebygge kriser og i en alarmsituasjon. Styret i FFA har diskutert hvordan instituttene kan bidra i et effektivt system for kunnskapsberedskap og krisehåndtering, basert på erfaringene fra pandemien og med tanke på fremtidige beredskapssituasjoner av ulike slag.

Vi samarbeider med FHI, Kunnskapsdepartementet og Forskningsrådet om programmet. Bl.a. vil departementsråd Petter Skarheim og adm.direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit delta, og anbefalingene fra de to ekspertgruppene på krisehåndtering nedsatt av Kunnskapsdepartementet vil bli presentert av ekspertgruppene.

 

Siste nytt fra Forskningsinstituttenes fellesarena:

Kommende arrangementer:

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Flere arrangementer

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt