Dette skjer under Arendalsuka 2023

Publisert

Fra fjorårets lansering av Omstillingsbarometeret. Fra venstre: Politisk rådgiver i Abelia, Kenneth Karijord, næringminister Jan Christian Vestre, eks-næringsminister Iselin Nybø og eks-næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Er Norge like god på digitalisering og teknologi som næringsminister Jan Christian Vestre skal ha det til? Hvordan står det ellers til med norsk omstillingsevne? Vi gir deg ny innsikt, perspektiver utenfor landegrensene, og inviterer spennende gjester på scenen under vårt program i Arendal.

Vi starter uken mandag 14. august kl. 15 med lansering av Abelias Omstillingsbarometer 2023, som måler hvor godt Norge gjør det sammenliknet med andre land på en rekke områder som er viktig for omstilling. Vi i Abelia står på scenen sammen med Oslo Economics som har utarbeidet rapporten. Politikere kommer også for å ta debatten og får selskap av blant annet Sigrun Åsland fra Zero, Siri Kalvig fra Nysnø og Geir Arne Olsen fra Netcompany. 

Onsdag 16.august stiger vi ombord på helelektriske MS Brisen som ligger fortøyd ved pollen i Arendal. Tematikk for dagen er «Norske muligheter». 

Vi vil ta for oss en rekke spennende temaer som kommersialisering av forskning, digitalt utenforskap, startups som redder verden, kunstig intelligens og innovasjon. Vi ser også utenfor landegrensene i det vi tar for oss det global-teknologiske kappløpet og vi møter Veleriya Ionan som er minister for digital transformasjon i Ukraina. 

MS Brisen får besøk av flere spennende navn i løpet av onsdagen, som Kristine Dahl Steidel - adm.dir. i Microsoft Norge, Hilde Sandvik – journalist og forfatter, Anne Dingstad – adm.dir. i Saga Robotics, Ingrid Dynna – adm.dir. i NoMy, Ishita Barua – Lead AI in Health Care, Deloitte, Robert H.P. Engels – Leder for Capgeminis AI Futures Lab on Generative AI, Per Einar Dybvik – Daglig leder i Startuplab og Kaare Helle – Venture director i DNV. 

Vi avslutter onsdagen i båten med tapas, god drikke og uformell mingling fra kl. 18:45 og utover. 

Se hele programmet til Abelia under Arendalsuka 2023. 

Nå gleder vi oss virkelig til spennende debatter, innsikt og ikke minst muligheten til å møte dere!