Viktig gjennomslag for rådgivernæringen

Publisert

Abelia møter to av Aps sentrale representanter i Arbeids- og sosialkomiteen. Fra venstre: Tuva Moflag (Ap), Kenneth Karijord fra Abelia, Hanne Lyngstad Solberg fra Abelia, Torbjørn Vereide (Ap) og Sondre Jahr Nygaard fra Abelia.

– Etter høring, grundig arbeid og mange møter med medlemmer og politikere på Stortinget opplever Abelia at vi har fått gehør for våre synspunkter. Regjeringens forslag om at det fortsatt skal være mulig å leie inn arbeidstakere med spesialkompetanse til å utføre rådgivning og konsulenttjenester, er godt nytt for medlemmene.

Det sier advokat Hanne Lyngstad Solberg, som er den som har jobbet tettest på denne saken i Abelia.

Litt forhistorie: I vinter sendte regjeringen et forslag til innstramminger i innleieregelverket i form av endringer i arbeidsmiljøloven på høring. Abelia kjempet for at våre medlemsbedrifter skal bli minst mulig berørt.

Forslaget inneholdt bestemmelser om at adgangen til innleie «når arbeidet er av midlertidig karakter» skulle oppheves. Denne bestemmelsen blir benyttet når virksomheter har behov for å leie inn eksperter/rådgivere en begrenset periode. De foreslåtte bestemmelsene ville rammet rådgiver- og konsulentvirksomheter dersom de ble ansett som bemanningsforetak.

Abelia viste i høringsbrevet, i møter med departementet og med politikere på Stortinget til den viktige samfunnsrollen rådgivernæringen har ved at de innehar kompetanse som bygges opp og som utvikles og som deles på tvers av næringer, sektorer og virksomheter.

– Vi argumenterte for at virksomheter fortsatt må kunne leie inn ekspertkompetanse ved behov. Regjeringen har lyttet til oss, og nå foreslår de en forskrift som gir mulighet til å leie inn arbeidstaker med spesialkompetanse til å utføre rådgivnings- og konsulenttjenester. Forskriften er sendt på høring med høringsfrist 22. november. Har du innspill eller spørsmål til forslaget ta gjerne kontakt.

Forslag til forskriften finner du her

Kontakt advokat Hanne Lyngstad Solberg