Omstillingsbarometeret

Norsk økonomi og den norske velferdsstaten er under press. Vi er nødt til å løse store samfunnsutfordringer knyttet til bærekraft og helse, samtidig som olje- og gassinntektene vil avta. Parallelt blir den internasjonale konkurransen stadig hardere.

Hvordan står det egentlig til med Norges omstillingsevne? Er vi rigget for fremtiden?

Omstillingsbarometeret viser hvor godt Norge gjør det sammenliknet med andre land på en rekke områder som er viktig for omstilling.

Omstillingsbarometeret 2021

 

Om Omstillingsbarometeret

  • Omstillingsbarometeret ble første gang lansert i 2016. 
  • Barometeret følger rundt 100 sentrale indikatorer, innen de fem omstillingsrelevante områder: Humankapital, Teknologi og digitalisering, Entreprenørskap, Bærekraft og Innovasjon og FoU.
  • Rangeringen avdekker både styrker og svakheter for Norge og danner et kunnskapsgrunnlag for nye tiltak, forbedring og reformarbeid.
  • Norge måles opp mot 29 andre land.
  • Omstillingsbarometeret er utarbeidet av Ny Analyse - et uavhengig rådgivnings- og utredningsselskap med spisskompetanse innen samfunnsøkonomisk analyse, næringspolitikk, digitalisering og bærekraft. 

Tidligere versjoner av rapporten

Relevant:

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: