Norges 50 fremste tech-kvinner header

🏆 Norges 50 Fremste Tech-kvinner! 🏆

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for mangfold i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i Norge. Den første kåringen fant sted i 2017.

Alle som identifiserer seg som kvinne kan kan kåres, uavhengig av sektor eller rolle - så lenge de er en tech-kvinne. Les mer om kriteriene nedenfor. 

Bilde fra sendingen av norges 50 fremste tech kvinner av tre kvinner fire kvinner som sitter i studio og snakker sammen, med logoen for norges 50 fremste tech-kvinner i bakgrunnen

Foto: Ilja C. Hendel

Kriterier 👇

▶️ Norges 50 fremste tech-kvinner skal synliggjøre bredden av dyktige og ledende kvinner som arbeider med teknologi.  Abelia og ODA-Nettverk ønsker derfor at du nominerer kvinner som jobber på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

▶️ Vi er på jakt etter de dyktigste tech-kvinnene på tvers av alle sektorer og bedrifter, det eneste absolutte kriteriet er at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. Juryen ønsker å sette fokus på mangfold i utvidet forstand, og oppfordrer til å nominere kvinner som har ulike perspektiv, identitet, erfaringer eller uttrykk. Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner.

▶️ Ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye og “up and coming” har juryen valgt å legge inn et skille der de som allerede er har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Bilde av Guri Melby under Norges 50 Fremste Tech-kvinner 2022

Norges 50 Fremste Tech-kvinner 2022 - Guri Melbye, Partileder i Venstre.

Fylles ut

Norges 50 Fremste Tech-kvinner 2022 - Kristine Steidel, Administrerende Direktør i Microsoft.

Hvordan funker kåringen? 🎓

Etter den åpne nominasjonsprosessen, blir de 50 kårede valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. Juryen bruker nominasjonsteksten som hovedgrunnlag for å velge ut de 50 kvinnene som skal på listen. En god tekst er avgjørende for juryens vurdering. Nominasjonen bør vektlegge: 

● Hvordan hun utmerker seg på teknologiforståelse.

● Konkrete bidrag og prestasjoner.

● Motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi.

Bilde av Marilena Stenset