Fernanda Winger Eggen til Abelia

Publisert

En kvinne smiler og ser i kamera.

Fernanda Winger Eggen er ny fagjsef for analyse i Abelia. Foto: Samfunnsøkonomisk Analyse (SØA)

Winger Eggen blir ny fagleder for Analyse i Abelia. Hun kommer fra Samfunnsøkonomisk Analyse (SØA) hvor hun var seniorøkonom og har arbeidet siden 2015.

Abelias evne til å skape politiske gjennomslag avhenger av at politikken vår bygger på et solid grunnlag av fag og fakta, om hvordan Abelia-medlemmene skaper nye løsninger og ny næring for Norge. Med en kapasitet som Fernanda på laget skal vi videreutvikle satsningen på analyser om Norges omstilling og på hvilken politikk som kreves, sier næringspolitisk direktør i Abelia Nils-Ola Widme.  

Winger Eggen har en master i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo og en dobbel Bachelor i samfunnsøkonomi og finans fra Griffith University (Australia). Hun har en bistilling som universitetslektor ved Universitetet i Oslo, hvor hun underviser fast i flere samfunnsøkonomi-emner. Fernanda har også erfaring som analyseintern i Nordea Markets og regnskapsfører i Econpartner.   

– Etter flere år som ekstern leverandør av analyser, ser jeg frem til å jobbe mer helhetlig med utvikling av kunnskapsprodukter. Fra utforming av kunnskapsbehov, til analyser og innflytelse på politikk. Jeg gleder meg til å arbeide direkte med innsiktsbasert påvirkning og politikkutvikling i Abelia, sier Fernanda Winger Eggen.