Norges 50 Fremste Tech-kvinner – juryen er klar

Publisert

Juryen for Norges 50 Fremste Tech-kvinner 2024.

Abelia og ODA-Nettverk skal for åttende gang hedre Norges 50 mest innflytelsesrike kvinner innen teknologi. Målet er å fremheve talenter og gode rollemodeller, og inspirere flere kvinner til å velge en karrierevei innen teknologi og ledelse.

Nominasjonene åpner mandag 4. desember, og du kan da nominere din favoritt på abelia.no.

Abelia, landsforeningen til NHO for teknologi- og kunnskapsbedrifter, samarbeider med sine medlemmer for å bidra til å gjøre Norge til et digitalt og bærekraftig kunnskapssamfunn. ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold innen tech. Siden 2005 har de jobbet for å fremme mangfold innen teknologi, drevet av frivillig innsats fra kvinner i tech, for kvinner i tech.

Juryen leter etter de mest talentfulle kvinnene innen tech på tvers av ulike sektorer og selskaper. Det eneste absolutte kriteriet for nominasjon er at kandidatene må inneha en sentral rolle innen teknologi eller fremme teknologi.

Juryen ønsker å fokusere på mangfold i vid forstand og oppfordrer til å nominere kvinner med ulike perspektiv, identitet, erfaringer eller uttrykk. Kvinnene kan jobbe på ulike nivåer - enten som ledere med direkte ansvar for budsjett eller personale, som fagledere med prosjektansvar, eksperter på sine fagfelt, rådgivere, gründere som har startet eller vært med på å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte innen offentlig sektor og organisasjoner.

Siden kåringen fokuserer på å løfte frem nye talenter, har juryen valgt å innføre et kriterium der de som allerede har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Administrerende direktør i Abelia, Øystein Eriksen Søreide er for femte år juryleder for kåringen. Med seg i juryen har han med seg representanter fra forskjellige deler av bransjen.

­– Jeg ser frem til å nok en gang lede juryens arbeid med å kåre Norges 50 Fremste Tech-kvinner i 2024. Vi trenger fortsatt langt flere kvinner i teknologirelaterte yrker. Derfor er det viktig å løfte frem de gode rollemodellene vi har. Forhåpentligvis får vi også i år mange kvalifiserte og inspirerende nominasjoner.

Nominasjonene åpner mandag 4. desember, og du kan da nominere din favoritt på abelia.no.

Dette er årets jury:

  • Øystein Eriksen Søreide, Administrerende Direktør i Abelia

Øystein Eriksen Søreide er administrerende direktør i Abelia. Han har tidligere vært bydelsdirektør i Bydel Grorud. Før dette var Søreide byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune (H). Han har jobbet flere år i industribedriften O. Mustad & Søn, hvor han blant annet var markedsdirektør for EMEA-regionen. Søreide har også vært markedsdirektør i flere ideelle virksomheter - UNICEF Norge, CARE Norge og SOS-barnebyer. Fra 2002 til 2008 var han sjefsekretær i Oslo Høyre. Øystein E. Søreide er utdannet ved Norges Markedshøyskole og Handelshøyskolen BI.

  • Kine Dahl, Styreleder i ODA-Nettverk

Kine Dahl (Cognite) har vært styreleder i ODA-Nettverk siden 2023, og var tidligere leder for ODA Advisory Board. Hun har en mastergrad i pedagogikk fra Universitetet i Oslo, og Innovasjon i praksis fra NTNU. Kine jobber i dag som Vice President Organizational Development i Cognite. Hun har tidligere jobbet med strategi, organisasjonsutvikling, kultur og kompetanse i tech-miljøer i offentlig og privat sektor. Kine brenner for teknologi og de mulighetene det gir, og mener at vi trenger mangfold for å se og utnytte mulighetene på best mulig måte. Derfor har hun engasjert seg spesielt for å fremme mangfold i rollemodeller.

  • Kristine Dahl Steidel, Administrerende Direktør i Microsoft

Kristine Dahl Steidel er administrerende direktør i Microsoft Norge. Steidel har jobbet 16 år i VMware og hatt flere ledende stillinger, blant annet som landssjef i Norge og regionsdirektør for Norden og Baltikum. Hun kom sist fra stillingen som Vice President for VMwares digitale arbeidsflater i Europa, Midtøsten og Afrika. Steidel har tidligere jobbet for teknologiselskaper som Cinet, Merkantildata (ATEA) og WM-data i Norge. Steidel er utdannet ved UiO og Handelshøyskolen BI.

  • Anne Grethe Solberg, PhD, Gender in organization, OsloMet

Anne Grethe Solberg er en norsk sosiolog, forsker, lederutvikler og bedriftsrådgiver. Hun tok ph.d. med en avhandling om kjønn og ledelse i 2012. I 2012 ble hun også kåret til årets konsulent, og kom på delt andreplass i Constantinus International i USA. Solberg har vært ansatt i ISCO Group, Hartmark og Ernst & Young Consulting og Capgemini. Hun driver i dag egen næringsvirksomhet, Gender Balance, og er tilknyttet flere forskningsinstitutter. Solberg er utdannet ved UiO.

  • Sonia Ahmadi, PhD-kandidat og gründer av Women for Change

Sonia Ahmadi er PhD-kandidat, aktivist, foredragsholder og grunnlegger av sin egen veldedige organisasjon; Norsk-afghanske Women for Change, som jobber for inkludering av afghanske kvinner i det norske samfunnet. Sonia har en bachelor i statsvitenskap og en master i entreprenørskap og teknologiledelse.

  • Joe Eliston, Investeringsdirektør i Nysnø Klimainvesteringer

Joe Eliston er investeringsdirektør i Nysnø Klimainvesteringer. Joe har lang erfaring fra finansbransjen, og kommer fra rollen som Senior Partner i Pareto Securities, hvor han blant annet har vært med på å bygge opp selskapets posisjon innen teknologitransaksjoner. Joe er utdannet ved NHH og har en mastergrad i finansiell økonomi og en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. 

  • Elisabeth Haugsbø, President i Tekna

Elisabet Haugsbø er president i Tekna og har vært medlem av hovedstyret i Tekna siden 2019. Haugsbø er utdannet innen teknisk kybernetikk ved NTNU, og jobber nå som Chief information security officer i Zebra Consulting. Hun har frontet flere av Teknas saker innen datasikkerhet, digital masseovervåking, kompetanse, kjønn og lønn. 

  • Mariann Hornnes, Direktør i Direktoratet for e-helse

Mariann Hornnes er direktør i Direktoratet for e-helse. Direktoratet for e-helse slås sammen med Helsedirektoratet 1. januar 2024, og Mariann blir assisterende Helsedirektør i Helsedirektoratet. Mariann har nærmere 30 års erfaring fra drift, forvaltning og utvikling av IKT- og andre virksomhetskritiske teknologiløsninger. Hun har innehatt lederroller i ulike selskap på alle nivå, nå sist som administrerende direktør og vært øverste teknologiansvarlige i flere selskap med behov for 24/7-tilgjengelighet på sine løsninger og sterke sikkerhetskulturer.

  • Anette Roll Richardsen, Direktør for cybersikkerhet i DNV

Anette Roll Richardsen er direktør for cybersikkerhet i DNV. Anette var tidligere CEO i Watchcom Security Group, der hun jobbet i over ni år. Richardsen ble anerkjent som en av Europas 50 fremste kvinner innen cybersikkerhet i 2019 og har tidligere jobbet i DORMA Norge og Liva Bil AS. Hun er utdannet fra Mälardalens Högskola i Sverige og The University of Texas at Austin.

  • Ove Guttormsen, Administrerende Direktør i Nelfo

Ove Guttormsen har vært administrerende direktør i Nelfo siden 2013. Han har bakgrunn som administrerende direktør i det tekniske konsulentselskapet ÅF Norge AS og som leder i Siemeskonsernet, både på produkt- og prosjektsiden. Guttormsen er utdannet ingeniør og økonom.