FIN etablerer klyngenettverk

Publisert

To damer sitter i et kontorlandskap og smiler.

Eli Haugerud er prosjektleder for klyngenettverket. Her er hun sammen med leder i FIN Trine Ellingsen.

– Klyngene er sentrale for at Norge skal nå eksport- og bærekraftsmålene. Vi vil skape en arena for deling og samarbeid, sier Trine Ellingsen, daglig leder i FIN – Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge. Eli Haugerud fra Smart Innovation Norway blir prosjektleder.

FIN har flesteparten av klyngene som medlem. Det er mange som har etterspurt å møtes på tvers, for å utveksle erfaringer og diskutere aktuelle problemstillinger. 

– Klyngene er viktige for FIN, og vi er glade for at vi nå kan gi dette tilbake igjen til medlemmene, sier Ellingsen.

Prosjektleder med mye erfaring

– Deling er viktig. De umodne kan lære av de med mer erfaring, vi kan også hente inn impulser utenfra og legge til rette for nye samarbeid, sier Haugerud. 

Haugerud leder til daglig innovasjonssatsingen til innovasjonsselskapet med base i Halden. Dette innebærer ansvar for tre næringsklynger, NCE Smart Energy Markets, Cluster for Applied AI og DECOM-klyngen.  

Å ha kjennskap til behovene til klynger med ulikt modenhetsnivå og innen ulike områder kommer godt med når man skal tilrettelegge for kompetanse- og erfaringsutveksling for veldig ulike klynger. 

 I år legges det opp til en til to møteplasser, og nå jobbes det videre med utforming av program.  

– Vi har dialog med flere klynger for å forstå behovene og hva vi bør gjøre sammen. Industriuka i Porsgrunn er et eksempel på en arena hvor vi er til stede, og vi hører gjerne fra flere klynger, avslutter Haugerud.

En dame ser mot den andre mens de har en bjørk mellom seg. Begge smiler.

Eli Haugerud.