Teknologi for en tryggere verden

Publisert

Nato sitt DIANA-program.

NATOs akselerator for forsvarsinnovasjon (DIANA) lyser nå ut tre innovasjonsprogrammer med stor relevans for norske tech-virksomheter. 

Bli med på informasjonsmøte for SMB’er i regi av DIGITALEUROPE 26. juli. 

I fredstid er teknologi et konkurransefortrinn. I krig er teknologi en sikkerhetsgaranti. Teknologisk innovasjonskraft finnes i dag i skjæringspunktet mellom offentlig og privat virksomhet. NATOs akseleratorprogrammer for forsvarsinnovasjon, DIANA, legger til rette for å hente ut denne innovasjonskraften til å skape og ta i bruk banebrytende og dyp teknologi (deep tech) som har både militær og sivil nytteverdi (dual use). 

 DIANA har nå lyst ut de tre første innovasjonsprogrammene, som fokuserer på følgende områder: 

  • Sensorer og overvåkning 
  • Sikker informasjonsdeling 
  • Energisikkerhet 

Abelia oppfordrer norske teknologivirksomheter til å vurdere mulighetene for å engasjere seg i disse innovasjonsprogrammene, som gir tilgang til markeder og innovasjonssentra i hele NATO-alliansen, samt kapital fra NATOs innovasjonsfond. 

NATO allierte har gått sammen om å etablere et venturekapitalfond på 1 milliard euro. NATOs innovasjonsfond skal investere direkte i dypteknologiske oppstartsbedrifter og indirekte i dypteknologiske fond. Fondet blir drevet av et kommersielt investeringsteam og skal operere under markedsprinsipper, med en tidshorisont på 15 år. Ett av investeringsprinsippene er favorisering av grønn teknologi og investeringer i klimasikkerhetsutfordringer (regulert som et ESG-fond). 

NATOs innovasjonsfond skal bidra til: 

  • Alliert adopsjon. Støtte kommersielle dypteknologier som kan håndtere alliansens sikkerhetsutfordringer. 
  • Kapasitetsbygging. Fremme innovasjonsøkosystemet for dyptgående teknologi. 
  • Kommersiell suksess. Skape langsiktig økonomisk verdi og effekt. 

Se gjerne https://www.forsvarsfondet.no/ som har lenker til NATO DIANA sine sider (eller direkte https://www.nato-diana.org/s/). 

Meld deg uforpliktende på en digital briefing med NATOs DIANA-program.

Programmene er åpne for søknad frem til 25. august.