Vestre og Kjerkol leverer

Publisert

Mann ser i kameraet. Foto: © Ilja C. Hendel

– Retningen er nå satt i regjeringens nye "Veikart for helsenæringen" som ble lagt fram i dag. Veikartet viser at regjeringen har lyttet til næringslivet, sier leder for helse og bærekraft i Abelia, Tarje Bjørgum.

Helsenæringen står for 11 000 arbeidsplasser i Norge og har 65 milliarder kroner i omsetning. 22 milliarder kroner var inntekter fra eksport, ifølge tall fra Menon Economics

Næringsministeren og helse- og omsorgsministeren presenterte i dag et nytt veikart helsenæringen. Gjennom 41 tiltak vil veikartet bidra til lønnsom næringsutvikling og bærekraftige helse- og omsorgstjenester. Veikartet setter økt fokus på innovasjon og eksportbetingelser blant annet.

– Det ligger et stort potensial for nærings- og industriutvikling i helse- og livsvitenskap. Vi står overfor en situasjon der vi blir flere eldre og færre helsearbeidere. Med veikartet skal vi få fart på norsk omstilling og gi næringslivet verktøyene de trenger for å utvikle smarte løsninger på utfordringene vi står overfor, sa næringsminister Jan Christian Vestre under fremleggelsen.

– Dette er en gledens dag. I Abelia har vi ivret lenge for et slikt strategisk veikart. Dette innfrir veldig mange av våre næringspolitiske prioriteringer. Her satses det på helsetech og livsvitenskap og sammen med det kunnskapsbaserte næringslivet skal dette bli en ny nøkkelnæring for Norge, sier Bjørgum.

– Jeg er spesielt glad for test-, piloterings og utviklingsmuligheter og på regjeringens vektlegging av klyngene. Dette viser at de har skyhøye ambisjoner for utvikling av næringen, sier daglig leder for FIN, Trine Ellingsen.

Les hele regjeringens Veikart HER