"Sunnmøre Valley"

Nyhet

Publisert

Ålebyen: Det gror godt på gründersiden i sunnmørshovedstaden, men vi lot oss selvsagt også sjarmere av byen. Foto: Siri Baastad.

Etter nedslående resultater i Omstillingsbarometeret om norsk entreprenørskap, var det på tide å se til noen som lykkes på dette feltet. Derfor tok Abelia turen til Ålesund.

Administrerende direktør, Per Erik Dalen og leder Bærekraft og samfunn, Heidi Nakken fra Ålesund Kunnskapspark (ÅKP) åpnet dørene og ga oss et innblikk i næringslivet og hvilke krefter som rørte seg i regionen.

Administrerende direktør i Ålesund Kunnskapspark (ÅKP), Per Erik Dalen.

GründerJugendbyen Ålesund  

Kunnskapsparken inneholder flere gründerbedrifter. Abelia fikk møte Conta (regnskapsløsning), Effee Induction (induksjonsteknologi), Pre-Aid (helseteknologi) og Ålesund International School. Fellesnevnerne viste seg å være fremtidsrettede, samarbeidsorienterte og innovative aktører.  

Ikke bare var vi velsignet med noe av det vakreste Norge har å by på av omgivelser, men også et yrende næringsliv som vi fikk stor lærdom og inspirasjon av å besøke. 

NTNU-suksess 

Videre fikk Abelia besøke flere «beboere» i kunnskapsparken. NTNU Ålesund viste frem sin satsning på innovasjon og praksis for studentene, samt skipssimulatorer. En simulator som gir studenter reell erfaring i å kjøre skip. Det gode samspillet mellom næringsliv og akademia viste seg å være en avgjørende faktor for et velfungerende studieprogram. 

Anja Rødset, HR i Møreforsking og Ann Elin Rovde, Økonomi- og organisasjonssjef i Møreforsking.

Forskning i fokus 

Kunnskapsparken inneholder flere forskningsintitusjoner. Møreforskning står sentralt når det gjelder å forske på utnyttelse av råstoff i havet. Både marin og maritim sektor står sterkt i deres portefølje. Instituttet er også svært fornøyde med Abelia-medlemsskapet, med FFA og med Abelias advokater. 

SINTEF Ålesund AS påpekte viktigheten av å tilgjengeliggjøre forskning for næringslivet i regionen. Både for de store bedriftene, men ikke minst for de små og lokale. Ikke nok med at SINTEF Ålesund har lokale forskere med spesialfelt, de har også hele SINTEF konsernets fagpersoner tilgjengelig for problemløsing og ekstra forskningskompetanse.  

Les mer Omstillingsbarometeret for 2022.