– Norsk omstilling styrkes gjennom europeisk samarbeid

Publisert

Øystein E. Søreide, administrerende direktør i Abelia. Foto: © Ilja C. Hendel

Abelia deltar som Norges representant i den europeiske bransjeorganisasjonen DIGITAL EUROPE. Her løftes teknologiselskapenes perspektiver frem og gir utgangspunkt for diskusjoner på tvers av nasjoner.

Denne uken deltok Abelia i «direktørmøtet» i Stockholm. Sverige overtar nemlig formannskapet i EU og det falt seg derfor naturlig at «söta bror» ble vert for DIGITALEUROPE-møtet.

Kjente utfordringer

– Vi kjenner igjen både utfordringsbildet og diskusjonene som blir ført. Omstillingsbarometeret viser nemlig at også Norge har en kompetanseutfordring og har behov for bedre tiltak for å styrke digitalisering og teknologi både i det offentlige, i bedriftene og i befolkningen, sier administrerende direktør Øystein E. Søreide som representerte Abelia i møtet.

Han legger til at det er nyttig å få flere perspektiver innen blant annet cybersikkerhet, AI og transatlantisk samarbeid gjennom deltakelse som norsk representant.

Forventninger fra teknologiselskapene

I det Sverige overtar presidentskapet i EU fra 1. januar, kommer DIGITALEUROPE med seks klare oppfordringer til den svenske regjeringen. Dette tar utgangspunkt i nåværende utfordringsbilde med blant annet store geopolitiske og økonomiske utfordringer.

Les om de seks oppfordringene fra DIGITALEUROPE.