Besatt: Politiske rådgivere

Publisert

Bilde av alle ansatte i Abelia

Bilde fra kulturtur til Farris Bad i 2022.

Om Abelia:

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Dette er virksomheter innen IKT, konsulent/rådgivning, undervisning, forskning, kreative næringer samt ideelle organisasjoner. Vi har cirka 2.800 medlemmer med omkring 65.000 årsverk. Abelia jobber politisk for gode rammevilkår for medlemmene. Våre medlemstjenester innen arbeidsrett, HR og HMS bidrar til profesjonell utøvelse av arbeidsgiverrollen og god ledelse av kunnskapsmedarbeidere. Abelia har hvert år nærmere 70 møteplasser som kobler ulike miljøer sammen. Det legger grunnlag for nye ideer og muligheter i næringslivet og ideell sektor nasjonalt og internasjonalt.

Bakgrunn:

Har du lyst til å jobbe for bedrifter som utvikler nytt næringsliv, nye teknologier og løser store samfunnsproblemer? Abelia skal sammen med Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge (FIN) og Forskningsinstituttenes fellesarena (FFA) vurdere å ansette flere offensive og engasjerte politiske rådgivere.

Dine viktigste oppgaver vil være å koordinere politiske prosesser, utvikle og kommunisere politiske budskap, pleie kontakt med politiske myndigheter og alliansepartnere samt bidra til vekst og utvikling. Vi jobber nært mot NHO-fellesskapet og andre samarbeidspartnere, og som politisk rådgiver vil du samarbeide tett med ledere i medlemsbedrifter og -organisasjoner i arbeidet med politiske saker. Stillingene gir bred eksponering mot politikere og media.

Nærmere om de ulike stillingene:

- Abelia søker en rådgiver for vår administrerende direktør, til taleskriving, budskapsutforming, koordinering av kalender og reiseaktivitet

- Abelia søker rådgivere til å koordinere politisk arbeid og utvikling av vår kapasitet, innen forskning, kompetansepolitikk og utdanning

- FFA vurderer å tilsette en rådgiver for å styrke sin politiske kommunikasjon på vegne av de private forskningsinstituttene

- FIN trenger en rådgiver til å omsette medlemmenes behov til praktisk politikk innen innovasjon og næringsutvikling, styrke politisk kommunikasjon, gjennomføre arrangement og studieturer og bidra til vekst og utvikling

Ønskede egenskaper og kvalifikasjoner:

- Sterk interesse for politikk, og god kunnskap om beslutningsprosesser i politikk og forvaltning

- Bakgrunn fra medlemsorganisasjon og fra våre bransjer vil være en fordel

- Innsikt og erfaring fra samarbeid med det næringsrettede virkemiddelapparatet

- Evne til å formidle budskap på en enkel og effektiv måte

- Evne til å planlegge, koordinere og gjennomføre prosjekter, politisk påvirkningsarbeid, kampanjer og møteplasser

- Evne til å arbeide operativt og strategisk på vegne av Abelias medlemsbedrifter 

- Relevant høyere utdanning er en fordel

Personlige egenskaper:

- Du er selvstendig og samtidig en god lagspiller

- Du er lærevillig og har stor arbeidskapasitet

- Du er sosial, fleksibel og trives i en travel hverdag

- Du er målrettet, resultatorientert og systematisk

- Du har gode analytiske egenskaper

Vi tilbyr:

- Konkurransedyktige betingelser, gode forsikrings- og pensjonsordninger.

- Et arbeidsmiljø som verdsetter å tilbringe tid sammen i godt lag. Vi arrangerer minst èn årlig tur med hele Abelia, sommerfest, årskonferanse, julebord og spontane kulturbyggende arrangementer.

- På huset finnes det nettverk og muligheter for å treffe andre som dyrker like interesser. Det finnes blant annet grupper for trening, sykling, fotball, kor, fantasy premier league, kunst, padel - muligheten for å starte noe helt nytt finnes også.

- God lunsj i kantinen vår hver dag.

- Fleksibel arbeidsplass og mulighet til å legge opp egen arbeidshverdag.

- En berikende hverdag i et engasjert miljø som jobber for et digitalt og bærekraftig kunnskapssamfunn. Vi deler kunnskap og erfaringer, har humor i hverdagen og strekker oss langt for å gjøre hverandre gode.

For ytterligere informasjon er du velkommen til å kontakte Capus ved Johanne Ingebrigtsen på tlf: 404 77 715 eller Johanne Hammerlund tlf: 952 11 720.

 

Denne rekrutteringsprosessen gjennomføres av The Assessment Company i samarbeid med Abelia.