Abelia

Innhold

Viktig innreiselettelse for internasjonale skoler

Nyhet, Politisk sak, Utdanning

Publisert

#205

Knut Erik Beyer-Arnesen, styreleder i Forum for Friskoler

Regjeringen gjør endringer i innreiserestriksjonene knyttet til covid-19, Det innebærer at det åpnes for innreise for utlendinger utenfor EØS-området med arbeidstillatelse og utenlandske studenter som skal studere i Norge.

Endringene er svært viktige for internasjonale skoler i Norge, som rekrutterer 80-90% av lærere og rektorer fra land utenfor Norge.  Abelias Forum for Friskoler, som organiserer de over 20 internasjonale skolene i Norge, har hatt tett dialog med myndighetene for å sikre innreisetillatelse i god tid før skolestart.

- De internasjonale skolene er avgjørende for et konkurransedyktig norsk næringsliv, og for å sikre norske høyskoler, universiteter og forskningsinstitusjoner faglig kompetanse på et høyt internasjonalt nivå. Mange av skolene har fryktet at nyansatte lærere og skoleledere ikke skulle få komme inn i landet til skolestart, og vi er derfor svært fornøyde med disse endringene fra regjeringen, sier Knut Erik Beyer-Arnesen, styreleder i Forum for Friskoler.  

Arbeidsinnvandrere vil også ha anledning til å ta med seg familiemedlemmer som har fått innvilget oppholdstillatelse. Arbeids- og sosialdepartementet viser til at søknader fra faglærte skal prioriteres i saksbehandlingen, og legger til grunn at UDI vil følge opp sakene så raskt som mulig.

Les mer om regjeringens endringer her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/lettelse-i-innreiserestriksjoner-for-arbeidsinnvandrere-og-studenter/id2721178/

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: