Abelia

Innhold

Regjeringserklæringen og fagskolene

Nyhet, Utdanning

Publisert

Den nye regjeringen mener at fagskoleutdanning utviklet i samarbeid med arbeids- og næringsliv vil være viktig i arbeidet med digitalisering og omstilling av norsk næringsliv, og vil gjennomføre et kvalitetsløft for fagskolen.

Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre la i går frem en felles politisk plattform for en ny regjering

Her er punktene i erklæringen som berøter fagskolene:

Regjeringen mener at det må skapes flere jobber og at fagskolene er et viktig virkemiddel for å nå målet om at flere må kvalifiseres for jobbene. Fagskoleutdanning betegnes ofte som «arbeidslivets utdanning», fordi utdanningstilbudet drives og utvikles i nært samarbeid med arbeidslivet. Dette gir muligheter til å skreddersy utdanningene til arbeidslivets kompetansebehov, og det gir studentene relevant utdanning.

Regjeringen vil:

  • Gjennomføre et kvalitetsløft i fagskolene og likestille fagskolestudenter med andre studenter.
  • Stimulere til tettere samarbeid mellom skoleeiere og næringsliv, for å heve kvaliteten og sikre praksisnær utdanning.
  • Bedre overgangsordningene mellom fagskole og høyskole/universitet.
  • Øke kunnskapen om fagskoleutdannelsen i rådgivningstjenestene.

– Sett fra Forum for Fagskoler sitt ståsted er det positivt at regjeringen framholder at fagskolene har et viktig samfunnsoppdrag i utvikle og tilby skreddersydd utdanning i samarbeid med arbeids- og næringslivet, sier styreleder Knut Erik Beyer-Arnesen i Forum for Fagskoler.

– Dette vil være et viktig bidrag i en omstilling av norsk arbeids- og næringsliv. I den sammenheng støtter vi regjeringens satsning på et kvalitetsløft i fagskolene, bedre overgangsordninger mellom fagskoler og høyskole/universitet og økt kunnskap om fagskoleutdanning i rådgivertjenesten, sier han.

Han savner imidlertid et avgjørende tiltak som er knyttet til finansiering – nemlig en opptrappingsplan for flere studieplasser, finansiering basert på et dokumentert kostnadsnivå og stipend på lån til skolepenger.

– I fortsettelsen blir det spennende å se hvem som blir den nye kunnskapsministeren. Vi har lykkes i øke forståelsen og bevisstheten om betydningen av fagskoleutdanningen under Torbjørn Røe Isaksen. Dersom det kommer en ny statsråd så kan det godt være at en del av den jobben må gjøres på nytt, sier Beyer-Arnesen.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: