Abelia

Innhold

Både nasjonale og internasjonale fagskolegrader

Nyhet, Utdanning

Publisert

Fra Campus Christiania

Forum for Fagskolers dialog med Kunnskapsdepartementet har gitt resultater.

Kunnskapsdepartementet kunngjorde 29. november 2018 ny forskrift om høyere yrkesfaglig utdanning. Departementet har lagt forslaget fra Nasjonalt fagskoleråd til grunn for den endelige forskriften.

Gradsbetegnelsene blir "fagskolegrad" for ettårig fagskoleutdanning (60 og 90 studiepoeng) og "høyere fagskolegrad" for toårig fagskoleutdanning (120 studiepoeng).

Internasjonale gradsbetegnelser

I samme brev stadfester departementet at engelske gradsbetegnelser skal være "professional degree" for ettårig fagskoleutdanning (60 og 90 studiepoeng) og "higher professional degree" for to- og treårig fagskoleutdanning (120 og 180 studiepoeng). Oversettelsene er i tråd med forslaget fra Nasjonalt fagskoleråd.

– Vi er meget godt fornøyd med at dialogen med politisk ledelse i Kunnskapsdepartementet har ført til at de engelske gradsbetegnelsene innføres allerede nå, sier styreleder Knut Erik Beyer-Arnesen i Forum for Fagskoler.

Senere revisjon

Han forteller at de anbefalte å avvente forskriftsfesting av treårig fagskoleutdanning til man hadde et tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag for å kunne fastsette nivået på utdanningen.

– Inntil videre får treårig utdanning de samme gradsbetegnelsene som toårig. Vi er fornøyde med at graden for treårig fagskoleutdanning ikke låses, men at departementet er åpen for å revurdere den senere.

I følge Kunnskapsdepartementet vil de foreta en revurdering av treårig fagskoleutdanning etter en gjennomgang av Nasjonalt Kvalifikasjonsrammeverk (NKR).

Se også: 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: