Abelia

Innhold

Store samfunnsutfordringer krever handlekraft

Norge og verden står overfor store samfunnsutfordringer som krever omstilling.

Våre viktigste politiske standpunkt:

  • Norge bør bygge verdensledende miljøer innenfor de prioriterte samfunnsområdene.
  • Ulike samfunnsaktører må bidra til en samordnet og forpliktende prioritering av de viktigste områdene for forskning og innovasjon innenfor disse. Det vil gi økt omstillingskraft.

Samtidig bruker Norge fremdeles mindre ressurser på forskning og innovasjon, og innovasjonstakten er lavere enn i våre naboland. Det bildet må vi endre. I Norge er bedriftenes innovasjon i stor grad inkrementell og erfaringsbasert, mens det i økende grad vil være behov for radikal, forskningsbasert innovasjon. Mer enn noen gang kreves det ny kunnskap for å skape de nye løsningene og de ukjente næringene som vi skal leve av framover. Samfunnets behov må styre prioritering av offentlige forskningsmidler.

De grunnleggende prioriteringene som et enstemmig Storting har vedtatt i Langtidsplan for forskning og utdanning, er områder der Norge har særlig store kunnskapsbehov og samtidig store konkurransefortrinn i en global sammenheng. Dette er store samfunnsområder som krever både spiss og bredde i tilnærming.

Innspill til partienes programarbeid

Denne saken er en del av FFAs og Abelias innspill til partienes programarbeid for forskning for stortingsperioden 2017 -21.  Innspillet er sendt til Høyre, FrP og Arbeiderpartiet. Innspillet er også presentert for partiene i høringsmøter:

  • Fredag 1. april: Presentert for Arbeiderpartiet
  • Torsdag 10. mars: Presentert for Høyre

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: