Abelia

Innhold

Beredskap for de ukjente kunnskapsbehovene

Vi må ha en kunnskapsberedskap for de utfordringer som vi ikke kjenner.

Våre viktigste politiske standpunkt:

  • Forskerutdanningen bør styrkes og i større grad være orientert mot samfunnets behov.
  • Flere Nærings-PhD, Offentlig-PhD og flere øremerkede PhD-stillinger til de anvendte forskningsinstituttene.

De store samfunnsutfordringene innenfor omstilling og fornyelse i næringslivet, klima-, energi- og miljøutfordringene, en aldrende befolkning, sikkerhet- og utvikling og migrasjon, krever alle ny kunnskap. Vi må også ha en kunnskapsberedskap for de utfordringer som vi ikke kjenner. Utviklingen er ikke lineær og forutsigbar. Samfunnet og forskningsmiljøene må være rustet for å møte de utfordringene som kommer, men som vi i dag ikke kjenner innholdet i eller omfanget av. Derfor bør også forskerutdanningen styrkes og i større grad være orientert mot samfunnets behov. Næringslivets og offentlig sektors kapasitet til å utføre egen forskning, bestille forskning og ta i bruk kunnskap fra nasjonal og internasjonal forskning, vil styrkes når kompetansenivået økes. Flere Nærings-PhD, Offentlig-PhD og flere øremerkede PhD-stillinger til de anvendte forskningsinstituttene vil bidra til det.

Innspill til partienes programarbeid

Denne saken er en del av FFAs og Abelias innspill til partienes programarbeid for forskning for stortingsperioden 2017 -21.  Innspillet er sendt til Høyre, FrP og Arbeiderpartiet. Innspillet er også presentert for partiene i høringsmøter:

  • Fredag 1. april 2016: Presentert for Arbeiderpartiet
  • Torsdag 10. mars 2016: Presentert for Høyre

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: