Live webinar om kunstig intelligens

  • 6. jun 2024Kl. 16.00–17.00
  • Sentralen
  • Påmeldingsfrist 03. juni

Abelia inviterer sine medlemmer til live webinar om kunstig intelligens i faglig vorspiel til sommerfesten.

Live webinar-grafikk

Foto: Abelia

Denne gangen flytter vi webinaret ut av studioet og til Sentralen i Oslo i forkant av Abelias sommerfest. Tema er kunstig intelligens, og betydningen KI vil ha  for virksomhetene og i næringslivet for øvrig fremover.

Arrangementet er en del av tematikken Fremtidsrettede Arbeidsgivere, og Abelias strategi for fremtidens arbeidsliv.

Utviklingen skjer i rasende fart. EU har godkjent AI ACT, og stadig blir vi minnet på inntoget av kunstig intelligens på de fleste arenaer. Både på godt og vondt. Nylig så vi en manipulert video av den Danske statsminister versere nå nett - det er hverken første eller siste eksempelet av manipulativ KI.

Men  kunstig intelligens bringer også stort potensial for verdiskapning og kan bidra til å snu utviklingen med fallende produktivitetsvekst og løse samfunnsutfordringer. Samtidig reiser teknologiens muligheter en rekke spørsmål om etikk, reguleringer og sikkerhet, samt behovet for å balansere den teknologiske utviklingen med samfunnsmessige hensyn.

Vi løfter blikket og diskuterer KI`s betydning for politikken, for virksomhetene og næringslivets rolle i utviklingen, og i fremtidens arbeidsliv.

Kan denne diskusjonen påvirke Abelias KI visjon for de neste årene?

Dere møter Thordur Arnason, Vice President Capgemini Invent/AI Futures Lab, Helga M Brøgger, AI researcher i DNV, og Ingvild von Krogh Strand, Abelias leder for teknologipolitikk.

Diskusjonen ledes av vår faste moderator Tor Haugnes, foredragsholder og podcastvert i OBF-podden, og daglig leder i Neste steg Norge AS.

Etter webinaret inviterer vi til sommerfest. Les mer og meld deg på her

Innledere

Lurer du på noe?

Bilde av Marilena Stenset