Vil ha flere kvinnelige IKT-ledere

Publisert

En kvinne som holder en Ipad i hånden

Oda-Nettverk og Abelia samarbeider for å øke kvinneandelen i IKT-bransjen. 22. november starter et mentorprogram for kvinnelige IKT-ledere.

Både Abelia og Oda-Nettverk har fått henvendelser fra medlemsbedrifter og andre selskaper med ønske om økt innsats i arbeidet med å rekruttere flere kvinner til lederposisjoner innen IKT.

- Oda-Nettverk har siden 2005 samarbeidet med sine partnere for å øke kvinneandelen i bransjen generelt, og i ledende stillinger spesielt. Kvinneandelen har økt de siste årene og er nå 24 prosent. Likevel utgjør kvinnene bare 16 prosent av topplederne i den norske IKT-næringen, sier nestleder Kristine Hofer Næss i Oda-Nettverk. Hun jobber selv som direktør for kundeopplevelse i Microsoft.

- Bedrifter som ønsker å rekruttere og beholde de flinkeste menneskene må være attraktive for begge kjønn. En god kjønnsbalanse er viktig for bedriftskulturen, for beslutningene som skal tas og for bedriftens omdømme og inntjening. Rekruttering og forfremmelser til kjønnsbalanse i alle nivåer innen en organisasjon er derfor en oppgave toppledere må ta ansvaret for, sier Hilde Widerøe Wibe, næringspolitisk direktør i Abelia.

Den svenske arbeidsgiverforeningen Almega gjennomfører mentorprogrammet Womentor som en del av et forpliktende og systematisk arbeid for å få flere kvinner inn i lederposisjoner. Abelia gjennomførte nylig en undersøkelse blant sine medlemsbedrifter for å kartlegge interessen for et tilsvarende program i Norge.

- Tallene taler for seg selv: 100 prosent av Abelias største medlemsbedrifter sier de vil vurdere et slikt initiativ, og 88 prosent av disse svarer at de vurderer å gå inn i et forpliktende program, sier Wibe.

- Vi er svært fornøyde med at virksomhetene forstår viktigheten av dette arbeidet og ønsker å bidra med kjønnsbalanse i ledelsen. Vi er også stolte av at vi den 22. november lanserer et mentorprogram i samarbeid med Oda-Nettverk, sier hun.
Kristine Hofer Næss tror initiativet vil gjøre en forskjell.

- Hvis vi skal klare å oppnå resultater innen rimelig tid, må alle være med å gjøre en innsats, sier hun.

Lurer du på noe?

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt