Podcast: Ledelse, innovasjon og hjemmekontor

Hvordan kan ledere sikre innovasjon, kreativitet og produktivitet fra hjemmekontor? Du får noen svar av IBM, Smart Innovation Norway og Abelia.

Fakta om innovasjon, produktivitet og hjemmekontor

  • Den første fasen av koronakrisen førte til mer innovasjon og høyere produktivitet i teknologi- og kunnskapsbedriftene. ifølge Abelias medlemsundersøkelse.
  • Bildet endret seg. Nå oppgir 32 prosent av Abelia-medlemmene mindre innovasjon og 29 prosent oppgir lavere produktivitet. Det er unektelig tilknyttet at de ansatte har sittet lenge på hjemmekontor.
  • En ny studie viser at produktiviteten har gått opp og innovasjoner ned under kronakrisen.

​​​Det var en gang en pandemi. Den traff verdenshelsen og -handelen som Miley Cyrus sin Wrecking Ball, og satte milliarder av mennesker i isolasjon. Først tvang det oss til å tenke nytt, men nå er innovasjonen i ferd med å stoppe opp. Det kan vi hindre, men hva kan du som leder gjøre?

I denne episoden møter du fagleder for arbeidsmiljø og HMS i Abelia, Gro Lundberg. I tillegg kommer Hans- Henrik Merckoll, Norgesjef i IBM som vil gi sine råd til hvordan de får til kreative prosesser uten å møtes fysisk og Eli Haugerud som er leder for klyngene i Smart Innovation NorwayProgramleder er pressesjef i Abelia og innovasjonsstudentMads Dokka Blybakken. 

Du kan høre podcastepisoden her