- Storebrand har gjort oss gode på pensjon

#205

Finansdirektør i Brandsdal Group, Kolbjørn Ertzeid

Da Brandsdal Group lette etter en ny pensjonsleverandør, så de ikke bare etter en som kunne levere på pris – men også en samarbeidspartner som kunne gjøre bedriften god på pensjon. Med NHO Pensjon fikk de både i pose og sekk.

Da netthandelkonsernet startet opp for litt over 20 år siden, var markedet noe ganske annet enn det er i dag.

Brandsdal Group ble en pioner innen netthandel i Norge da eier og daglig leder Einar Øgrey Brandsdal importerte varer fra Kina og solgte dem via nettauksjonen QXL.

– Det var mange som surfet på nettet for 20 år siden også, men det var nesten ingenting å gjøre på internett. Derfor hadde folk god tid til å by på auksjoner, som vi baserte nettbutikken på de første 10 årene, forteller finansdirektør i Brandsdal Group, Kolbjørn Ertzeid.

Bransjen har utviklet seg i et rasende tempo siden den gang, og nettauksjonen som startet suksessen er nå gjort om til en fastprisbutikk på linje med de andre butikkene i konsernet.

#205

Finansdirektør i Brandsdal Group, Kolbjørn Ertzeid.

– Nå er det så mange som kjemper om oppmerksomheten, og det er vanskelig å få folk til å bruke tid på auksjoner, forteller Ertzeid.

Men Brandsdal Group er en bedrift som følger med i tiden, og som har flere ben å stå på. I dag står konsernet bak en av landets desidert største nettbutikker, BliVakker.no, samtidig som den utenlandske søsterbedriften Cocopanda fortsetter å vokse.

En enklere hverdag

Som finansdirektør for konsernets rundt 170 ansatte, fordelt på kontorene i Kristiansand og i Flensburg i Tyskland, har Ertzeid nok å gjøre. Han følger opp nettbutikkene og holder i alt som gjelder bedriftens økonomi – deriblant de ansattes pensjon.

Etter at vi byttet til Storebrand har jeg fått en enklere hverdag.
Kolbjørn Ertzeid, finansdirektør i Brandsdal Group

Høsten 2016 flyttet Brandsdal Group pensjonen sin over til Storebrand, noe som ifølge finansdirektøren har hatt en merkbar effekt på arbeidsdagen hans.

– Etter byttet til Storebrand har jeg fått en enklere hverdag når det gjelder å håndtere pensjonsavtalen vår, forteller Ertzeid, og legger til:

– Vi har også en lønningsansvarlig som er veldig dyktig og proaktiv, og en veldig god match med mulighetene Storebrand bragte med seg.

Les mer om pensjonstilbudet

Vi har gjort det enkelt å få et godt pensjonstilbud til din bedrift.

Ønsket en aktiv samarbeidspartner

Brandsdal Group er medlem av NHO, og kunne derfor benytte seg av tilbudet for tjenestepensjon som de har forhandlet frem hos Storebrand.

Likevel var det ikke det gode prisnivået i avtalen som var avgjørende for valget:

– Den gode prisen i NHO Pensjon gagnet selvfølgelig bedriften noe. Men det viktigste var at vi så at de ansatte hadde mye å tjene på at vi valgte Storebrand som leverandør, forteller finansdirektøren, og utdyper:

– De kunne vise til god avkastning på investeringer og var ivrige etter å følge opp de ansatte på pensjon.

Vi så at de ansatte hadde mye å tjene på at vi valgte Storebrand som leverandør.
Kolbjørn Ertzeid, finansdirektør i Brandsdal Group

Ertzeid forteller at Storebrand ønsket å komme inn som en aktiv samarbeidspartner, som også ville være en bidragsyter og en ressurs for bedriften.

– Det var det vi falt for – og det er også det vi har fått.

NHO Pensjon - for store og små