– Endelig en pensjonsavtale som er enkel å forstå

#005

Espen Davidsen og gründerpartner Bertil Helseth i teknologiselskapet Intelecy AS.

Da gründerbedriften Intelecy skulle velge pensjonsleverandør, falt valget på en avtale de faktisk skjønte bæret av – og som attpåtil var konkurransedyktig på pris.

Det å starte et selskap helt fra scratch har sine praktiske utfordringer, sier Espen Davidsen.

– Det er mange store og små ting som må på plass, og du må sette deg inn i alt fra HR og regnskap til pensjon og forsikringer.

Espen Davidsen vet hva han snakker om. For et drøyt år siden startet han og gründerpartner Bertil Helseth teknologiselskapet Intelecy AS, som tar sikte på å utvikle AI-teknologi som gjør industribedrifter bedre rustet til å utnytte sine produksjonsdata.

#005

Tiden var inne: Espen Davidsen og Bertil Helseth er begge tekonologer med lang fartstid innenfor industriell IT. I årsskiftet 2016/2017 anså de at både teknologien og markedet var modne for de digitale ideene deres - og startet Intelecy.

– Selskaper med komplekse produksjonsprosesser sitter gjerne på altfor mye data til at mennesker kan klare å forstå og bruke informasjonen, og da er det svært nyttig å få hjelp av maskinlæringer. Dette krever ekstremt avansert teknologi – som vi bidrar til å gjøre så tilgjengelig som mulig for sluttbrukeren, forklarer han. 

Vi er opptatt av å føle oss trygge på at pensjonen vår blir ivaretatt på en god måte – slik at vi ikke trenger å tenke på det.

- Espen Davidsen, COO i Intelecy AS

Ja til hjelp

Som om ikke det var ambisiøst nok, måtte de naturlig nok også håndtere driften av selskapet.

– Vi fant tidlig ut at vi måtte få ekstern hjelp til enkelte oppgaver. Regnskap og rapportering til offentlige myndigheter, har vi blant annet latt andre ta seg av. Vi er mer opptatt av å jobbe smart enn å gjøre alt selv.

Pensjon var også blant tingene de to tech-gründerne ikke var eksperter på.

– Pensjon er vanskelig, synes jeg. Da vi skulle lande en spareavtale hentet vi inn tilbud fra mange leverandører, og det vanskeligste var å forstå og sammenligne de ulike tilbudene. De kom i ulike varianter og versjoner og så veldig forskjellige ut, forteller Davidsen.

Da valget skulle tas, var det derfor en forutsetning at avtalen var forståelig, og at leverandøren kunne stille med god veiledning.

#205

God deal: - Vi hentet inn pensjonstilbud fra mange leverandører, og fant ut at NHO Pensjon passet oss best. Avtalen var tydelig og ryddig, og var dessuten blant de rimeligste på markedet, forteller Espen Davidsen i gründerbedriften Intelecy.

Rimelig og ryddig

Som medlemsbedrift i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, hadde Intelecy tilgang på en pensjonsavtale i Storebrand de ikke kunne si nei til. NHO Pensjon tilbyr små, nyoppstartede bedrifter like gode betingelser som Norges største selskaper.

Og ifølge Davidsen, var NHO Pensjon den avtalen som virket mest ryddig.

– Den var tydelig og relativt enkel å forstå, forteller han.

– En annen viktig faktor, var at den var konkurransedyktig på pris. I tillegg har det jo en viss kredibilitet at den er satt opp for gründerbedrifter gjennom NHO og Abelia, så det føltes trygt.

Lar Storebrand ta seg av pensjonen – så de kan tenke på andre ting

Intelecy + NHO Pensjon ble derfor lik sant, og siden avtalen ble inngått har de to egentlig ikke hatt så mye med hverandre å gjøre. Pensjonssparingen har bare rullet på – og det passer de travle gründerne bra.

Les mer om pensjonstilbudet

Vi har gjort det enkelt å få et godt pensjonstilbud til din bedrift.

– Det vi og våre ansatte er opptatt av, er å føle oss trygge på at pensjonen vår blir ivaretatt på en god måte – slik at vi ikke trenger å tenke på det. Nå som vi har tilstrekkelig med kontroll over avtalen og vet at alt er på stell, kan vi fokusere på andre ting, sier Espen Davidsen.

Og blant de andre tingene de fokuserer på mens Storebrand tar seg av pensjonssparingen, er å legge forholdene til rette for vekst. Planen er å raskt gå fra å være syv ansatte til å bli en stab som teller det tredobbelte og satser internasjonalt.

– Norge har vært et fint sted å starte for å få verifisert teknologien og ideene, men planen er å få selskaper over hele verden til å gjøre gode valg i sine produksjonsmiljøer. Det er jo ikke her til lands man har de skitneste produksjonsprosessene, så vi kan gjøre enda større forskjell andre steder.

En vinn-vinn-situasjon

Forskjellen Davidsen snakker om, og det som er selve visjonen til Intelecy, er å gjøre industrialiseringen mer bærekraftig.

– Bærekraft er veldig viktig for oss. 30 prosent av alle miljøutslipp kommer fra industrien, og vi tror bedrifter kan produsere både renere, tryggere og mer effektivt hvis de bedre kan forstå sine egne produksjonsdata. Med god innsikt kan man ta bedre beslutninger, fastslår han.

Espen Davidsen synes det er motiverende å jobbe med noe som bidrar til å gjøre verden grønnere og bedre.

– Det er veldig gledelig at også Storebrand tar sikte på dette. Vi har helt klart funnet en match der!

NHO Pensjon - for store og små