NHO-medlemskap gjør AdO Arena i Bergen bedre

#205

TRYGGHET: Håkon A. Egeberg Johansen føler en stor trygghet i at rådene til NHO-advokat Nina Tennebakk bare er en telefonsamtale unna. Foto: Toril Sunde Apelthun.

Har du vondt i ryggen, går du til legen. Føler du deg utbrent, går du til psykolog. Men hva skjer når det dukker opp utfordringer på arbeidsplassen – og du er daglig leder? Hvem går du til da?

– Det er viktig for oss å ha ryddige arbeidsforhold. Gjennom NHO-medlemskapet har vi tilgang til fri bistand fra en erfaren arbeidsrettsadvokat. Gull verdt! sier Håkon A. Egeberg Johansen (52).

Som leder av AdO Arena i Bergen har han 107 ansatte å følge opp. De ansatte sørger for at det er vann i bassengene, og rent og trygt å svømme.

Mange går i turnus, og det er jobbing både i helger, sene kvelder og tidlige morgener. Innimellom dukker det opp spørsmål om arbeidsrett som Egeberg Johansen er usikker på, til tross for tjue års erfaring som personalsjef i andre bedrifter. Da ringer han til NHOs regionadvokat Nina Tennebekk.

– Egentlig kan jeg 80 prosent av svarene selv, men det er en enorm trygghet å kunne sparre med henne. Er jeg for eksempel i tvil om hvordan nye lover skal tolkes, så er hun bare en telefonsamtale unna, sier han.

Ta kontakt før tvisten oppstår

Det er akkurat slik NHO-advokaten setter pris på å bli brukt.
– Medlemsbedriftene kan gjerne kontakte meg for innspill uten at de står midt oppi en tvist, sier Nina Tennebekk (46). Hun har jobbet som NHO-advokat med arbeidsrett som spesialfelt i tretten år, og setter stor pris på kontakten med medlemmene. I og med at hun jobber lokalt i regionen, føler hun seg tett på det som skjer.

– Jeg er ofte ute hos bedriftene, eller de kommer til meg på kontoret i Bergen. Det blir en annen dynamikk i et fysisk møte enn per e-post. Det å ha to øyne å henvende seg til bygger tillit, sier hun. Geografisk nærhet bidrar også til at advokaten kan stille opp i møter hos medlemsbedriftene på kort varsel ved behov.

Hva koster et medlemskap? Beregn medlemskontingenten helt uforpliktende

Føler seg sett av advokaten

Når du driver en liten eller mellomstor bedrift, kan du kanskje tenke at du bare er et lite knappenålshode på næringslivskartet. Slik er det ikke. For NHO-advokaten er alle bedrifter like viktige.

– Jeg opplever at vi er en prioritet for Nina, uansett hvor stort eller lite spørsmålet er. Hun gjør oss viktigere enn det vi føler oss selv innimellom, sier Egeberg Johansen. Små og mellomstore bedrifter må forholde seg til det samme arbeidsrettslige lovverket som større aktører, men er gjerne uten rådgivende kompetanse på huset. Lederteamene er ofte mindre, og i noen bedrifter gjør den daglige lederen alt selv.

Gjennom medlemskapet i NHO slipper du å sitte alene med HR-ansvaret.
– Jeg svarer alltid på telefon. Ettersom jeg ikke er følelsesmessig involvert, kan jeg se situasjonen med nøytrale øyne, og stille de nødvendige kontrollspørsmålene, sier Tennebekk.

Kontakt oss for alle spørsmål om medlemskap

#205

ENGASJERT: NHO-advokat Nina Tennebakk tar alltid telefonen, og stiller gjerne opp til fysiske møter hvis det er noe medlemsbedriftene ønsker å diskutere. Foto: Toril Sunde Apelthun.

Medlemskapet er mer enn fri advokathjelp

Advokathjelp i arbeidsrett er inkludert i medlemskapet. I tillegg arrangerer NHO kompetansehevende tiltak regionalt. Det er ment som en forebyggende aktivitet, som kan hjelpe bedrifter å navigere innenfor arbeidsrettens felt. Egeberg Johansen deltar gjerne på disse arrangementene.

– Jeg opplever det som juss forklart på en spiselig måte til ikke-jurister. Det er en god mulighet til å oppdatere seg innen lovverket. For et par år siden kom GDPR som en rakett. Vi som driver svømmehall har overvåkingskamera både under og over vann, så det var mye å sette seg inn i. Her fikk vi god hjelp, både i form av kursing og individuell oppfølging av regionadvokaten, sier han.


Lett å snakke med

Advokat Tennebekk håper kursene bidrar til at bedriftsledere og HR-personale kan identifisere en situasjon når den oppstår. Mange er ikke klar over det omfattende regelverket som regulerer arbeidslivet, og at det kan gå hardt utover bedriften dersom man bryter det.

– Mitt ønske er at medlemsbedriftene ringer til meg så snart de er i tvil om noe. Sjansen for at de tar kontakt øker etter at de har deltatt på kurs, sier hun.

I region Vestlandet har NHO over 3 200 medlemsbedrifter. Mener virkelig advokaten at hun ønsker at alle disse tar kontakt så snart de står overfor et arbeidsrettslig spørsmål?

– Ja, det mener jeg. Det er bedre å forebygge enn å slukke branner. De må gjerne ta kontakt daglig ved behov, inviterer hun.

Les om medlemsskap i Abelia her.