Partnerskap for økt kunnskap

Publisert

#205

På Kreftforeningens Vitensenter vil du i høst oppleve hvordan Watson-teknologiens kunstige intelligens kan bidra til å gi bedre og mer effektiv kreftbehandling.

Det ble klart da Kreftforeningen og IBM Norge signerte en samarbeidsavtale på Abelias møte under Arendalsuka om hvordan fremtidens løsninger skapes gjennom utradisjonelle samarbeid.

- Dette samarbeidet er like viktig som det er spennende. Vi skal sammen bidra til å skape forståelse for hvordan ny teknologi er viktig for å løse fremtidens helseutfordringer generelt og hvordan Watson spesielt kan bli en unik hjelper for å gi bedre kreftbehandling, sier Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel.

Hun mener at alle gode krefter i offentlig, privat og ideell sektor jobbe sammen med brukerens behov som utgangspunkt .

- Vi har ulik kompetanse men samme mål – å løse kreftgåten. Slike partnerskap gir bedre resultater, større synlighet, engasjement og eierskap. Denne avtalen er et godt eksempel. Vi kan ikke bare prate. Vi må «walk the talk» , fortsetter Ryel.

Hun får ubetinget støtte fra administrerende direktør i IBM Norge, Arne Norheim.

- Kunstig intelligens redder liv. Vi inngår samarbeidsavtalen med Kreftforeningen for å bidra til økt kunnskap om kreft. Gjennom avtalen skal IBM dele sin erfaring og vise frem teknologi som bidrar til mer presis diagnostisering og persontilpasset behandling. Partnerskapet med Kreftforeningen er ideelt for å sikre at kunnskap om Watson-teknologien kommer hele Norges befolkning tilgode, sier Norheim.

Næringspolitisk direktør Hilde Widerøe Wibe i Abelia er veldig fornøyd med samarbeidsavtalen.

- Det finnes et stort potensial for digitalisering innen helse, og flere rapporter har vist at dette kan bli en stor vekstnæring for Norge. Avtalen mellom IBM og Kreftforeningen vil forhåpentligvis bane vei for mange flere digitale helseprosjekter på tvers av de ulike sektorene, sier Wibe.

Lurer du på noe?

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt